Birahane Cinayetinin Sanığı: Olayı Hatırlamıyorum - Son Dakika
Güncel

Birahane Cinayetinin Sanığı: Olayı Hatırlamıyorum

Birahane Cinayetinin Sanığı: Olayı Hatırlamıyorum

Bursa'nın İnegöl ilçesinde birahane işleten 47 yaşındaki Erdinç Kınabaş'ı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanmaya başlanan 28 yaşındaki Mustafa Özdemir, duruşmada şizofreni hastası olduğunu belirterek, "Hakim bey olayı hatırlamıyorum.

24.02.2015 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde birahane işleten 47 yaşındaki Erdinç Kınabaş'ı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanmaya başlanan 28 yaşındaki Mustafa Özdemir, duruşmada şizofreni hastası olduğunu belirterek, "Hakim bey olayı hatırlamıyorum. Yalnız bana tabanca ile ateş eden öldürülen Erdinç Kınabaş'ın arkadaşı Yavuz Baytemur'dan şikayetçiyim" dedi.

İnegöl'ün, Osmanbey Caddesi'ndeki birahanede geçtiğimiz yıl mart ayında meydana gelen olayda iddiaya göre Mustafa Özdemir, Erdinç Kınabaş'a ait birahaneye gelerek rasgele ateş etmeye başladı. Birahanede bulunan kişilerin silahla karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Olay sırasında vucuduna 4 kurşun isabet eden Erdinç Kınabaş ile yoldan geçmekte olan 15 yaşındaki Kadir Özdemir yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Kınabaş yaşamını yitirirken, kaçan Mustafa Özdemir ile kendisine silahla karşılık verdiği öne sürülen Semih Günay ve Yavuz Baytemur polis tarafından yakalandı. Adliyeye çıkartılan zanlılardan Mustafa Özdemir tutuklanırken, Semih Günay ile Yavuz Baytemur ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakkında, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan 'ömür boyu hapis' cezası istenen Mustafa Özdemir'in yargılanmasına başlandı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamasında, Erdinç Kınabaş'ı daha önce yaşadıkları tartışma sırasında yüzüne tükürdüğü için öldürdüğünü söyleyen Özdemir, mahkemedeki savunmasında şizofreni hastası olduğunu belirtip, "Hakim bey olayı hatırlamıyorum. Yalnız, bana ateş eden Erdinç Kınabaş'ın arkadaşı Yavuz Baytemur'dan şikayetciyim" dedi.

KİRALIK KATİL İDDİASI

Duruşmada ifade veren Yavuz Baytemur, "Olay günü Mustafa Özdemir benim de çalıştığım işyerimize geldi. Erdinç Kınabaş ile konuşuyorlardı. Bir ara duyduğum silah sesi üzerine yanlarına gittiğimde Mustafa Özdemir ateş ediyordu. Ben de Erdinç Kınabaş'ın silahını alarak kendimi ve çalışan personeli korumak için ona ateş ettim. Sonra kaçtı" dedi.

Mahkemede hazır bulunan öldürülen Erdinç Kınabaş'ın eşi Nur Kınabaş ise, "Kocamın G.E. isimli kişi ile aralarında yıllardır devam eden husumet vardı. G.E. adlı kişi Mustafa Özdemir'i kiralık katil tutarak vurdurdu. Olaydan bir gün önce bir cenaze töreninde G.E. ile sanığı yan yana görenler var. Sadece sanıktan değil G.E.'den de şikayetçiyim" diye konuştu.

Karar aşamasına gelen yargılama Nisan ayına ertelenirken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Birahane Cinayetinin Sanığı: Olayı Hatırlamıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement