Birbirimizin Enerjisini Tüketmezsek Büyük Bir Enerji Ortaya Çıkacaktır" - Son Dakika
Yerel

Birbirimizin Enerjisini Tüketmezsek Büyük Bir Enerji Ortaya Çıkacaktır"

Birbirimizin Enerjisini Tüketmezsek Büyük Bir Enerji Ortaya Çıkacaktır"

Kahramanmaraş Valisi Güvençer: "Birbirimizin enerjisini tüketmezsek büyük bir enerji ortaya çıkacaktır.

28.01.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kentte iş adamlarının, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların güç birliğinden doğan sinerjiyle Kahramanmaraş'ın bir yerlere gelebileceğini bildirdi.

Güvençer, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KMTSO) 21. meclis toplantısında yaptığı konuşmada, kentte güç birliğinin önemini anlattı.

Kahramanmaraş'ta vatandaşından sanayicisine sivil toplum kuruluşlarından diğer ilgililere kadar herkesin ortak hareket etmesi gerektiğini ifade eden Güvençer, "Birbirimizin enerjisini tüketmezsek büyük bir enerji ortaya çıkacaktır. Bu büyük enerji mutlaka uygulandığı alanda bir değişim yaratacaktır. Kahramanmaraş'ın bu güç birliğinin bir avantaja döneceğini görüyorum. Dikkatimizi içimizde bulunan bu yerlere verebilirsek, bu güç birliği bizi bir yerlere götürebilir" dedi.

Güvençer, Kahramanmaraş'ın özellikle son 20 yıldır Türkiye genel büyüme ortalamasının üstünde olduğunu, pek çok kalemde Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinde biri olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'ın teşvik uygulamalarında, bölgesel ve yerel kalkınma da Türkiye'nin ekonomi literatüründe örnek bir vilayet olduğunu anlatan Güvençer, "Kahramanmaraş sosyo-ekonomik dinamikleri ve hareketleri konusunda ve gelişme konusundaki kaynaklarında son derece yüksek değerde" ifadelerini kullandı.

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ise Kahramanmaraş ekonomisinde asıl hedefinin büyüme olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'ta kullanılan kredilerin tekrar yatırım olarak geri döndüğünün altını çizen Karaküçük, "Kahramanmaraş tüketime yönelik değil yatırım ürünleri için kredi kullanmış ve ithal etmiştir. Bu Kahramanmaraş'ın geleceği içinde doğru bir adımdır" dedi.

Kenti ekonomik değerlerine ilişkin sunum yapan Karaküçük, büyüme rakamları, finans, üretim ve tüketim değerlerini anlattı.

KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz de sanayici ve idarecilerin önemli işlere imza atacağını söyledi.

Vali Güvençer'den Kahramanmaraş'a gelmeden önce büyük bir övgüyle bahsedildiğini belirten Öksüz: "Valimizin Kahramanmaraş'a tayininden büyük bir memnuniyet hem de büyük bir heyecan duyduk. Valilik makamı çok önemli bir makam. Hep birlikte önemli bir çalışmalara imza atacağız" diye konuştu.

Toplantı, soru-cevap bölümüyle son buldu. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Birbirimizin Enerjisini Tüketmezsek Büyük Bir Enerji Ortaya Çıkacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement