Birecik Baraj Gölü'nde Arabalı Feribot Seferleri Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Birecik Baraj Gölü'nde Arabalı Feribot Seferleri Başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan "Belkıs" ve "Şahinbey" adlı arabalı feribotlar suya indirildi.

20.04.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan "Belkıs" ve "Şahinbey" adlı arabalı feribotlar suya indirildi. Feribotlar, deneme seferlerin ardından hizmete girecek.

Birecik Baraj Gölü'nde, 30 araç, 3 otobüs ve 100 yolcu kapasiteli feribotların suya indirilişi, yüklenici firma tarafından balonlama sistemiyle gerçekleştirildi.

Firma yetkilisi Yücel Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 36 metre boyunda 13 metre genişliğindeki feribotların, yaklaşık bir aylık deneme seferlerin ardından Zeugma Antik Kenti, Rumkale, Nizip Barajı, Erenköy, Gümüşgün köyü, Kamışlı ve Halfeti arasında hizmet vereceğini söyledi.

Türk Loydu ve İstanbul Teknik Üniversitesi gözetiminde yapılan feribotların çevre dostu olduğunu belirten Tekin, "Feribotlarımız suya ve su içerisindeki canlılara zarar vermeyecek şekilde yapılmıştır" dedi.

Tekin, bölgede turizmin canlanmasına katkı sağlayacak feribotların, engelli asansörleri ve engellilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde donatıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Birecik Baraj Gölü'nde Arabalı Feribot Seferleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • rumkale: Arabali feribot seferleri hayirli olsun. Fakat bu seferlere katilan yerli ve yabanci turistlere ne anlatacaksiniz. Zeugmadaki seyyar tuvaleti mi. Yoksa orada ilkokul mezunu bile olmayan zorla nobet tutturdugunuz koy koruculainin gelen misafirlere yaptigi turizm rehberligini mi. Yada sefer sirasinda gumusgun koyunun ermenilerden kalma yikilmis koaklarinimi. Golete iki gemi getirmekle turizm olmaz ey bizi duymayan yetkililer. 0 0 Yanıtla

Advertisement