Birecik Kalesi Çevresi Kamulaştırılıyor - Son Dakika
Yerel

Birecik Kalesi Çevresi Kamulaştırılıyor

Birecik Kalesi Çevresi Kamulaştırılıyor

Bulunduğu coğrafya, kıyısında yer aldığı Fırat Nehri, gerdanlık gibi görsel şölen sunan Birecik Köprüsü ile kelaynak kuşları ve ünlü fıstığı ile sayısız değerlere sahip ilçenin sembollerinden olan Birecik Kalesi’nin çevresinde kamulaştırma çalışmaları yapılıyor.

01.08.2016 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulunduğu coğrafya, kıyısında yer aldığı Fırat Nehri, gerdanlık gibi görsel şölen sunan Birecik Köprüsü ile kelaynak kuşları ve ünlü fıstığı ile sayısız değerlere sahip ilçenin sembollerinden olan Birecik Kalesi'nin çevresinde kamulaştırma çalışmaları yapılıyor.

Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı, Birecik'in güzelleşmeye ve gelişmeye devam ettiğini belirterek, "Geçmişi Milattan Önce 2000 yıllarına dayanan tarihiyle görenleri büyüleyen Birecik kalemiz dimdik ayakta, yıllara meydan okuyor. Fırat sahilinde bulunan Birecik Kalemizde restore çalışmaları daha önce tamamlanmıştı. Şimdi sırada çevre düzenlemesi çalışmalarımız var. Bu kapsamda kentsel tasarım projesi hazırlanmıştı" dedi.

"Kalenin güzelliğini taçlandıracağız"

Birecik kalesinde temizlik, düzenleme ve güçlendirme çalışmaları yapıldığını, kale çevresinin ışıklandırılarak, özellikle havanın kararmasıyla birlikte muhteşem bir görüntüye kavuştuğunu belirten Başkan Av. Faruk Pınarbaşı, çevre düzenlemesi de tamamlandığında bu güzelliğin adeta taçlanacağını kaydetti. Başkan Pınarbaşı, Birecik Kalesi çevresindeki belirli bir alanın kamulaştırılması çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, "Kale çevresinde peyzaj çalışmalarının yanı sıra alışveriş merkezleri ve kafeler yapılacak. Bu sayede yöremize gelen turistlere Birecik'imize yakışır mekanlar sunacağız" dedi.

Turizmin bacasız sanayi olduğunu, istihdam, iş ve ekmek kapısını ifade ettiğini belirten Başkan Pınarbaşı, "Elimizdeki tarihi ve doğal güzelliklerimizi turizm açısından en iyi şekilde değerlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Tabi hiç kimsenin elinde sihirli bir değnek yok. Bu hizmetleri en kısa sürede tamamlama çabasındayız. Birecik'i sadece iç turizm değil dünya turizminde de değerlendirme hedefindeyiz. Çünkü, biz bunu hak ediyoruz. Biz marka bir kentiz. Allah'ın lütfettiği bu coğrafyada olmanın avantajlarını en iyi şekilde yöre ve ülke ekonomimiz için değerlendireceğiz" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birecik Kalesi Çevresi Kamulaştırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement