Birecik'te 29 Ekim Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Birecik'te 29 Ekim Coşkusu

Birecik\'te 29 Ekim Coşkusu

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

29.10.2016 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Birecik İlçe Stadyumunda düzenlenen kutlama programına, Birecik Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Birecik Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Çopur, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu ve Birecik Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Çopur, tören alanında halkı ve öğrencileri selamlayarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle konuşma yapan İlçe Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, " Türkiye Cumhuriyeti, milli hakimiyet, tam bağımsızlık ve hukuk devleti olma ilkeleri üzerine bina edilmiştir. Bu temel ilkelere gaflet, dalalet ve hıyanet içinde olan, kimliksizler, kişiliksizler tarafından 15 Temmuz gecesi göz dikildiğine bir kez daha şahit olduk. O gece, aynı zamanda, iradesine ve bağımsızlığına kasteden hainlere karşı kahraman milletimizin, Milli mücadele döneminde olduğu gibi, vatanına gerektiği zaman her şeyini feda edecek bir karaktere sahip olduğuna, yek vücut olup, canını siper etmede bir an bile tereddüt etmediğine şahit olduk. Zira bu millet dili, dini, vatanı, bayrağı ve istiklali söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan ölüme atılabileceğini, tarihi boyunca defalarca ispat etmiştir. Milletimizin tarihte olduğu gibi bugün de, yarın da, yapılan saldırılara sessiz kalmadığı ve kalmayacağı, vatanın ve milletin parçalanmasına müsaade etmeyeceği bilinmelidir" dedi.

Milli görüş, milli duyuş, milli duruş için bir ve beraber olunmalıdır diyen Birecik Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, konuşmasının devamında, "Hulasa, bu yüksek ruhun Türk Milletinin benliğinde daima varolmaya devam etmesini dileyerek, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa başta olmak üzere vatanı, milleti, bayrağı ve mukaddesatı uğruna canlarını seve seve feda ederek destan yazan bütün Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı. Birecik'teki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni, öğrencilerin okumuş olduğu şiirler ve folklor gösterileri ile devam etti.

Kutlama töreni, kompozisyon, resim, şiir ve diğer etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören geçidi ile kutlama programı sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birecik'te 29 Ekim Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement