Bireysel Emeklilikte Teşvik Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Bireysel Emeklilikte Teşvik Geliyor

Maliye Bakanı, hayat sigortalarında belirli bir süre sistemde kaldıktan sonra toplu ödeme almak yerine aylık maaş sistemine dönenlere vergisel teşvik getireceklerini söyledi.

04.05.2016 08:41  Güncelleme: 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele ve Gelir İdaresinde İdari Kapasitenin Artırılması Teknik Yardım Projesi"nin açılışında yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik kanun tasarısı çalışmasını tamamladıklarını belirterek, bu hafta içinde Bakanlar Kurulu'na sunulacağını söyledi.

BES'TE MAAŞA VERGİ DESTEĞİ

Hazırlanan pakette tasarrufların özendirilmesine yönelik bir düzenleme olacağını, bunun otomatik BES'ten farklı olduğunu anlatan Bakan Ağbal, BES veya hayat sigortalarında belirli bir süre sistemde kaldıktan sonra toplu ödeme almak yerine aylık maaş sistemine dönenlere vergisel teşvik getireceklerini bildirdi. Ağbal, "BES'te sistemde kalmak için öngörülen sürelere yaklaşılmış durumda. Burada kişilerin sistemde biriken paralarını topluca almak yerine sistemde kalmaya devam ederek aylık ödemeler şeklinde bir sisteme geçmeleri halinde mevcut vergileme sisteminde de onların lehine iyileştirme düzenlemeleri yapıyoruz" bilgisini verdi.

PAKETTE NELER VAR?

Yaklaşık 50 maddeden oluşan pakette yer alacak diğer düzenlemeler şöyle:
* Muhtasar beyanname ile SSK bildirgeleri birleştirilecek.
* Damga vergisi tek nüsha üzerinden alınacak.
* Azami tutar bedelin artırılması halinde damga vergisi alınmayacak.
* Kamu yatırımlarında proje iptal olursa müteahhhidin ödediği damga vergisi iade edilecek.
* Uluslararası firmalara Türkiye'yi bölgesel yönetim merkezi yapmaları halinde kurumlar vergisi muafiyeti getirilecek.
* Finans kurumları arasındaki farklı uygulamalar kaldırılacak, aynı vergiye tabi olacaklar.
* Gelir ve kurumlar vergisindeki Ar-Ge düzenlemeleri, Ar-Ge kanuna taşınacak, bazı eksiklikler giderilecek. (Kaynak:Hürriyet)

Bireysel Emeklilikte Teşvik Geliyor
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Bireysel Emeklilikte Teşvik Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • yorulmaz1956: 5 yıl para yatırdım ana paradan 390 tl eksik bırak karııııı vakıf emekliliğe hakkım haram olusun.....devlet desteği aldım o sıfır karla kapattım 5 yıl param pul oldu milleti keriz yerine koymayın yahu ...yabancılar gelisn onlar daha iyi daha dürüst yapıyor ekemkliliği 0 0 Yanıtla
  • yemezler: koyunuz ya koyun bizi güdmeye çalışıyorlar 0 0 Yanıtla
  • Leyla: oylar akpye yoldurmaya devam 0 0 Yanıtla
  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement