Birgül Ayman Güler, CHP'den İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

Birgül Ayman Güler, CHP'den İstifa Etti

CHP'de disipline sevk edilen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, partisinden istifa etti.

26.01.2015 17:01  Güncelleme: 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler partisinden istifa etti. Güler, "30 Mart seçimlerinde CHP Cemaat'le işbirliği yaptı" dediği için disiplin kuruluna sevk edilmişti.

SAVUNMASINI BUGÜN SUNMUŞTU

Birgül Ayman Güler, Grup Disiplin Kurulu'na savunmasını bugün sunmuştu. Güler, yazılı olarak yaptığı savunmasında suçlamalara ilişkin iddianame talebini Grup Yönetimine ilettiği halde, böyle bir belgenin kendisine verilmediğini, sadece savunması için süre uzatımı yapıldığını, savunmasını kendisine gönderilen ilk yazı doğrultusunda hazırladığını vurguladı.

Savunmasında suçlamalardan birinin Grup Başkanlığı'na bilgi vermeden bir televizyon programına katılmak olduğunu aktaran Güler, "Genel yazı, milletvekillerinden demeç vermeden ve bir programa katılmadan önce nöbetçi grup başkanvekiline bilgi vermenizi rica ederiz demekte, bir izin ya da onay alma işleminden söz etmemektedir. Ayrıca bilgi verilmediği takdirde bunun iç yönetmeliğe aykırılık oluşturacağı türünden herhangi bir uyarı da içermemektedir" ifadesini kullandı.

"SAVUNMA HAKKI İDDİANAME VARSA KULLANILABİLİR"

Güler, ceza için gerekçe gösterilen basında yer alan açıklamalarının yansımalarının ne olduğuna ilişkin kendisine bir bilgi ve belge gönderilmediğini de aktararak, "Bilindiği gibi, savunma hakkı ancak bir iddianame varsa kullanılabilir; atılı suçların açıkça belirtilmemesi, iddianame yokluğu dolayısıyla savunma hakkının ihlali demektir" değerlendirmesinde bulundu.

Parti içinde ayrılık gözetme ve ayrımcılık yapma suçuna bir televizyon programında açıklamalarının gerekçe gösterilmesine de değinin Güler, "Sözü edilen TV programında, bu kategoride değerlendirilebilecek hiçbir konu ele alınmamıştır. Kaldı ki bu tür bir eylem, ancak parti içindeki iş ve işlemler bakımından ortaya çıkabilir; bir televizyon programında sarf edilen sözlerle nasıl oluşabileceği ayrı bir merak konusudur" ifadelerine yer verdi.

"GRUP YÖNETİM KURULU, AĞIR BİR CEZALANDIRMA İSTEMİNDE BULUNMUŞTUR"

Güler, savunmasının değerlendirme bölümünde ise şunları kaydetti:

"Grup Yönetim Kurulu, partili milletvekilliği haklarımı ortadan kaldıran ağır bir cezalandırma isteminde bulunmuştur. Talebini önlemli kılarak, karar bildirim tarihi olan 8 Ocak 2015 gününden itibaren partili milletvekilliği haklarımı kullanmamı yasaklamıştır. İlgili kararda, ceza talebinin dayanakları ile atılı suç fiili arasında anlamlı ve açıklanabilir bağlar kurulmamıştır. Ceza talep eden kurum, savunma hakkının kullanılmasında olmazsa olmaz koşulu yerine getirmemiş, iddianame hazırlığını ve bunun tarafıma iletilmesini ihmal etmiştir. Yazılı iddianame istemime yanıt verme gereği dahi duyulmamış olması, temel hukuk ilkelerine ve parti içi hukuka uygunluk kaygısı taşınmadığına kanıttır. Bu nedenlerle, parti-grup yönetimi yetkilileri, hukuka dayalı disiplin mekanizmasını, yönetim tarzlarına ve yürüttükleri politikalara yönelik eleştirileri baskıyla ortadan kaldırmak üzere keyfi tasfiye aracına dönüştürmüşlerdir. Parti içi demokrasi ilkeleri ve parti hukuku bakımından suç oluşturan bütün karar ve işlemleri reddettiğimi saygılarımla bilginize sunarım."

CENGİZ DE İSTİFA ETMİŞTİ

CHP'den geçtiğimiz günlerde istifa eden İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz de düzenlenen törenle Merkez Parti'ye katılmıştı.

SANDALYE SAYISI 125'E DÜŞTÜ

Vefat ve seçimler nedeniyle görev değişikliğinin ardından 550'den 535'e düşen Meclisin partilere göre sandalye dağılımı ise şöyle: Adalet Ve Kalkınma Partisi 312, Cumhuriyet Halk Partisi 125, Milliyetçi Hareket Partisi 52, Halkların Demokratik Partisi 27, Bağımsız Milletvekili 13, Demokratik Bölgeler Partisi 1, Elektronik Demokrasi Partisi 1, Demokratik Gelişim Partisi 1, Millet Ve Adalet Partisi 1 ve Anadolu Partisi 1.

Birgül Ayman Güler, CHP\'den İstifa Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Birgül Ayman Güler, CHP'den İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Cihat Işıkgül.: Bir çok erkekten daha cesur ve Mert bir hanım Helal olsun. 19 4 Yanıtla
  • Kocbey: Chp deki hayinler ortaya cikiyor bunlara oyvermisiz haram zikim olsun insallah 19 2 Yanıtla
  • MUSTAFA KEMAL: ŞİMDİ BU SEÇMENLER BUNA DA DÖNEK DER YALAKA DER KOYUN DER ALGILARINA ÖYLE YERLEŞMİŞ ADAMLARIN CHP'Lİ SEÇMENLERİN GÖZLERİNİ AÇMASI GEREK VE TAVIRLARINI KOYMASI GEREK KILIÇDAROĞLU'NA 16 3 Yanıtla
  • DÜŞÜNÜYORUMDA: NUR SERTERDE GİTSİN -TUNCELİ VEKİLLERİ GENÇ VE AYGÜNDE GİTSİNLER BUNLAR bu antipatik sevimsiz ve din düşmanları CHP DE İKEN CHP İSTENEN OYU ALAMAZ. . . 15 3 Yanıtla
  • antep li: Gerçekten çok güzel bu haber gel akp ye küfürden kurtul 14 3 Yanıtla
  • CAHİL CHP Lİ: şaban doğru yolu bulana hakaret edilmez 16 0 Yanıtla
  • döşemeci geldi: Hanımefendi yi tebrik ederim chp nin zulmünden Kurtulmuş inşallah bu genel seçimler chp nin sonu olur 8 5 Yanıtla
  • döşemeci geldi: İyiki hala chp de şerefli vekiller kalmış 7 5 Yanıtla
  • Alperen: Çok isabetli bir karar olmuştur. partiye çokkkkkkk zarar verdiği aşikardır. 6 6 Yanıtla
  • Baran Demirkol: Eeeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy genel müdür sen R. T. E ile uğraşacağına partinde adam kalmadı onları toparla dicem ama seni kim toparlıcak, sağda adam bırakmadın ne varsa partinde topladın eeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Pensilvanyanın Türkiye ayağı. . . . . . Sen hakaten CHP yi bitirmek üzere tezgahlanmış bir zatsın, genel başkanını bir kasede götürttün şimdi de partinin tamamını kurban ediyosun, vala AKP li olarak bizim işimize gelirdi, düşün yaptığın haksızlık okadar büyükki paralelin donuna okadar girmişsin ki, partine yaptığın bu haksızlık bizi bile üzüyor. . . . . . 5 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement