Birinci Meclis'te Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Birinci Meclis'te Tören Düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ulus'taki Birinci Meclis'te tören düzenlendi.

23.04.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ulus'taki Birinci Meclis'te tören düzenlendi. Törene, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı bakanlar ile AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri katıldı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "94 yıl önce vatanın bağımsızlığını canından aziz bilen kurucu vekiller tarafından tarihin sayfalarına altın harflerle not düşülmüştür. 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal'in öncülüğünde Samsun'da başlayan bu kutlu hareket; Amasya, Erzurum ve Sivas'ta olgunlaşmış ve meyveleri Ankara'da toplanmıştır. Başlatılan hareket ezilen ve mazlum tüm milletlere kurtuluşun yolunu göstermiştir. Sivas'ta ilan edilen tam hürriyet, tam bağımsızlık hedefine buradan yürünmüştür. Böylece Türk milleti kendisine burulmak istenen prangaları kopartarak Anadolu'daki üçüncü devletini kurma yolunda önemli bir adım atmıştır." dedi.

Çiçek, sözlerine şöyle devam etti; "Bugün hürsek, bağımsız bir devletimiz varsa 94 yıl önce bu salonda toplanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini açan tam inanmış kadro sayesindedir. Zora, zorbalığa boyun eğmeyen yiğit insanlar sayesinde büyük emperyalist oyun bozulmuş ve Anadolu yeniden vatan olmuştur. 94 yıl önce bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi, birliğin merkezi olmuş ve milletimizin kurtuluş meşalesini ateşlemiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde birlik ve dayanışmanın gücü gösterilmişti. Sivas kongresi ile bir çatı altından toplanan milli kuvvetler Ankara'da bağımsızlığa doğru yürümüşlerdir."

Çiçek, konuşmasının ardından Birinci Meclis özel defterine şunları yazdı: "Aziz Atatürk ve Kurucu Milletvekillerimiz; Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 94. yılında sizleri minnet ve şükranla anıyoruz. Hürriyetimizi ve bağımsızlığımızı sizlere borçluyuz. Sizler, kişisel istikbalinizi, vatanın ve milletin selameti için feda etmiş insanlarsınız. Devletimizin en güçlü zamanında hiçbir karşılık beklemeden milletimizin hizmetine koştunuz. Dünyada eşi görülmedik bir şekilde, milletin iradesinin temsilcileri olarak bugünlerimizin mimarı oldunuz. Bizler de sizlerden aldığımız mesajı, bizden sonra gelen kuşaklara layıkıyla aktarmak için gayret gösteriyoruz. Devletimizin ilelebet yaşaması ve milletimizin payidar olması için gençlerimizi sizlerden aldığımız ışıkla yetiştirmeye çalışıyoruz. Onlar ülkemizin geleceği adına bizleri umutlandırmaktadır. Gelecek nesillerde sizlerin gösterdiği yolda, vatanlarının bağımsızlığı, Türk milletinin istikbali için tek yürek olacaklardır. Güçlü, müreffeh ve huzurlu bir Türkiye'yi onlar inşa edeceklerdir."

Tören öncesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BDP'li Sırrı Sakık'ın sohbet etmesi dikkat çekti.  Çiçek ve beraberindekiler, daha sonra Ankara Kulübü seğmenlerinin gösterisini izledi ve onlarla fotoğraf çektirdi.

(MV) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Birinci Meclis'te Tören Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement