Birjan ve Sara Operası Eskişehir'de - Son Dakika
Magazin

Birjan ve Sara Operası Eskişehir'de

Birjan ve Sara Operası Eskişehir\'de

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Kazakistan operasının en önemli eserlerinden "Birjan ve Sara", Eskişehirli sanatseverlerle buluştu.

19.06.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Kazakistan operasının en önemli eserlerinden "Birjan ve Sara", Eskişehirli sanatseverlerle buluştu.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen temsile, Eskişehir Vali Yardımcıları Ömer Faruk Günay, Günhan Yazar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Başkanı Düsen Kaseinov ile il protokolü ve halktan çok sayıda sanatsever katıldı. Librettosu Kajım Jumaliyev'e ait "Birjan ve Sara", şef Tolga Taviş'in yönetiminde, daha önce "Köroğlu" ve "Alpamıs" gibi Türk dünyasına ait pek çok ortak projeyi hayata geçiren Prof. Dr. Eflatun Nimetzade'nin rejisörlüğünde sahnelendi. Geleneksel motiflerin işlendiği kostümler ise Ertan Tuyakov tarafından tasarlandı.

Operada Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Başkurdistan, Tataristan ve Türkiye'den sanatçılar yer aldı. Eskişehirlilerin yoğun ilgisini çeken gösterimin ardından sanatçılara çiçek verildi.

Çeşitli festivallere katılmak üzere Türkiye'ye gelen, İstanbul ve Bursa'da temsil veren ünlü Kazak Besteci Mukan Tölebayev'in "Birjan ve Sara" operasının, Eskişehir'in ardından 20 Haziran'da turnenin son temsiliyle Ankara'da izleyicinin karşısına çıkacağı belirtildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Birjan ve Sara Operası Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement