Birkan Batuk: Euroleague'de Hedefimiz Final Four - Son Dakika
Spor

Birkan Batuk: Euroleague'de Hedefimiz Final Four

Anadolu Efes forması giyen Birkan Batuk, verdiği röportajda iddialı açıkalamalarda bulundu.

03.03.2015 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz ay Gaziantep’te düzenlenen Royal Halı Türkiye Kupası’nı kazanan, Türkiye Basketbol Ligi ve Euroleague’de de yoluna kararlı adımlarla devam eden Anadolu Efes’in milli forveti Birkan Batuk, sakatlık ve tedavi süreci ve geleceğiyle ilgili tbl.org.tr’ye açıklamalarda bulundu.

Sakatlığının hemen dönüşünde Türkiye Kupası’nı kazandınız. Kırılma noktalarında da kritik katkı vermeyi başardınız. Gaziantep’teki bu başarının sakatlığın hemen sonrasında gelmiş olması size nasıl hissettirdi?

Geri dönüşüm gerçekten inanılmaz oldu. Takım arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum, bu benim için çok anlamlıydı. Hayatım boyunca unutamayacağım bir an oldu. Tahsin Beyzadeoğlu ve Murat Çağlar’la plan yaparken, her zaman şöyle düşündük: Sahaya adım attığım an sakatlığımdan hiçbir eser kalmamış, aklında hiçbir korku ve endişesi bulunmayan bir Birkan olsun. Bu yönde çalıştık. Gaziantep’te de böyle oldu. Maç ritmim yeni oluşmaya başlıyor. Bundan sonraki süreçte daha fazla maç oynayıp daha fazla süre aldıkça takıma verdiğim katkının da artacağını düşünüyorum.

Kısa ve uzun vadeli hedefleriniz nelerdir?

Orta ve uzun vadede plan yapmayı tercih eden biriyim. Zira her ikisinin de tek amacı basketbola maksimumunuzu verebilmek. Takımla birlikte Türkiye Kupası’nı kazanarak hedeflerimizden ilkini gerçekleştirdik. Şimdiki hedefimiz ligi lider tamamlamak, Play-Off sonrası ligi şampiyon olarak bitirmek ve Euroleague’te de Final Four başarısı göstermek olacak. Bunun için önemli bir şansımız bulunuyor, şayet Final Four yaparsak da oradan madalya ile dönmeyi isteriz.

Başantrenör Dusan Ivkovic, gençlere şans tanıma konusunda son derece kararlı bir tavır sergiliyor. Geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray Liv Hospital maçının üçüncü çeyreğinde skor eşitliği varken aynı anda sahada Emircan, Cedi ve Furkan vardı. Koçun yaklaşımı ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Koç Ivkovic hepimizin bildiği gibi çok tecrübeli, kendinden çok emin biri. Oyuncuyu maça çok iyi hazırlıyor. Oyuncusunun sahada zor durumda kalabileceği hiçbir pozisyona ve duruma oyuncusunu sokmak istemeyen bir antrenör. Cedi diğerlerine göre daha tecrübeli zaten. Furkan ise maçı kazanmamızdaki etkenlerden biri oldu. Hoca hepimizi çok iyi hazırlıyor ve maçtan önce bizimle bunu açık açık konuşuyor. Hepimize güveniyor ve bunun faydalarını takım olarak görüyoruz. Genç bir kadromuz var, baktığınız zaman Fenerbahçe Ülker’in Andrew Goudelock gibi NBA olmuş, Ricky Hickman gibi Euroleague şampiyonluğu kazanmış oyuncuları bulunuyordu. Ancak biz genç bir ekip olarak takım kimyasına çok önem veriyoruz. Koç da sürekli takım oyunu vurgusu yapıyor. Bunun faydasını Gaziantep’te gördük. Galatasaray Liv Hospital, Darüşşafaka Doğuş ve Fenerbahçe Ülker gibi üç büyük takımı üç maç sonunda yenmeyi başardık.

Türkiye Basketbol Ligi, yeni sezonda ‘Efsaneler Yükseliyor’ söylemiyle öne çıktı. Ligin efsane olmuş isimlerinden hangileriyle yan yana oynamak isterdiniz? Hayalindeki beşi çıkartacak olsanız o listede kimler yer alırdı?

Ben tercihimi Türk oyunculardan yana kullanırdım. Oyun kurucu tercihim Kerem Tunçeri olurdu. Yıllarca Milli Takım’a hizmet etmiş biri ve eski bir takım arkadaşım olarak onu mutlaka koyardım. İbrahim Kutluay, Hidayet Türkoğlu, Kerem Gönlüm ve Mehmet Okur diğer tercihlerim olurdu.

Sahada en çok keyif aldığınız şey nedir?

Ben daha çok savunma yapmayı seviyorum. Savunma yaptığınız zaman rakibinize sayı şansı vermediğiniz için tatmin hissi yaşıyorsunuz. Bu takım arkadaşlarınıza da olumlu yansıyor. Sahada daha çok enerjimle var olmayı seven biriyim. Ayrıca rakip skor üretemediğinde moral olarak da çöküyor. Bu da bize hücumda da olumlu yansıyan bir şey. Aynı şekilde bana da sert savunma yapıldığında ister istemez düşünüyorum. Karşınızda Spanoulis gibi üst seviye bir oyuncu varsa ekstra bir motivasyon gerekiyor. Ben bu motivasyonla psikolojik avantajı ele geçirmeyi seviyorum. Bunun dışında köşelerden üçlük atmayı da seviyorum. Biz forvetler genelde dip çizgiyi kullanarak kat ettiğimiz için bu bölgeyi kullanıyoruz. Antrenmanlarda dahi o noktadan şut soktuğumda moral buluyorum.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Benzer haberler için Ajans Basketbol

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Birkan Batuk: Euroleague'de Hedefimiz Final Four - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement