Birkare Anlatımıyla Kuyucak Köyü Lavanta Bahçeleri - Son Dakika
Yaşam

Birkare Anlatımıyla Kuyucak Köyü Lavanta Bahçeleri

Birkare Anlatımıyla Kuyucak Köyü Lavanta Bahçeleri

Uşak Birkare Fotoğraf Sanatçıları Derneği üyelerine İsparta Eğirdir Gölü ve Keçiborlu-Kuyucak Köyü Lavanta bahçelerini kapsayan bir gezi düzenledi.

13.07.2018 02:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Birkare Fotoğraf Sanatçıları Derneği üyelerine İsparta Eğirdir Gölü ve Keçiborlu- Kuyucak Köyü Lavanta bahçelerini kapsayan bir gezi düzenledi.

Uşak Birkare Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Hilmi Coşkun konuyla ilgili yaptığı değerlendirmeye dernek faaliyetlerini anlatarak başladı. Derneğin aktif olarak çalıştığını, bu kapsamda çeşitli etkinlikler yaptıklarını vurgulayan Coşkun; " Temel eğitim fotoğraf kursları bunun yanında sergi olaylarımız var. Dernek üyelerimiz ve halka açık olarak fotoğraf gezileri düzenliyoruz. Bununla ilgili olarak en son Eğirdir lavanta bahçelerine gittik Isparta'da ve çok güzel fotoğraflar elde ettik. Şu an Avrupa Birliği proje kapsamında olan lavanta bahçelerine fotoğrafçılar çok yoğun bir ilgi gösteriyor. Gittiğimizde gördük ki sadece fotoğrafçılar değil ülkenin çeşitli yerlerinden büyük rağbet var. Köy halkı bunu benimsemiş durumda. Lavanta ile ilgili yöresel yiyecek olsun, parfüm olsun, sabun olsun onlara gelir kaynağı olmakta. Gelen misafirleri son derece samimi ve cana yakın bir şeklide karışılıyorlar. Biz yaptığımız gezide ilk başta Eğirdir'i ziyaret ettik burada bulunan cami, medrese, kale, buraları ziyaret ettik. Ayriyeten seyir terasına da çıktık oradan Eğirdir'in manzarası gerçekten harika. Sonrasında toplu bir şekilde Eğirdir'e mahsus göl levreğinin tadına bakma şansını yakaladık. Ardından Lavanta bahçelerine doğru kola çıktık Keçiborlu- Yapağılı- Kuyucak köyünde. Gerçekten yoğun bir talep alıyor, ekip olarak çok memnu kaldık bu geziden. Arkadaşlar sürekli yeni bir talep üzerinde bulunuyorlar.

Nasip olursa bundan sonraki güzergahımız Yedigöller, Amasra ve Safranbolu olacak, 3-4 kasım gibi düşünüyoruz bir gece konaklamalı olacak Amasra'da, bu şekilde. Uşak'taki fotoğraf severleri çatımıza bekleriz burada facebook'ta Birkare Fotoğraf Sanatçıları Derneği, Instagram'da BİFSAD isminde etkinliklerimiz takip edebilirler. Gezilerimizle ilgili olarak oralardan duyurular yapıyoruz, eğitimlerimizle sergilerimizle ilgili. Gidişatımız bu şekilde" şeklinde konuştu

BİRKARE Fotoğraf Sanatçıları Derneği Yönetim Kurulu olarak amaçlarının her yaştan her meslekten fotoğraf sanatına gönül vermiş insanları bir araya getirmek ve fotoğraf kursları, foto geziler, farklı çekim teknikleri gibi etkinliklerle fotoğraf sanatını Uşak'ta daha çok insana sevdirebilmek olduğunu belirten Coşkun; "Katılım sağlamak isteyen fotoğraf severler BİRKARE Fotoğraf Sanatçıları Derneği Facebook sayfamızdan ve @bifsad instagram sayfamızdan bizi takip edebilir ve etkinliklerimizden haberdar olabilirler." Dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Birkare Anlatımıyla Kuyucak Köyü Lavanta Bahçeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement