Birleşik Kamu-İş'ten Cerattepe Protestosu - Son Dakika
Güncel

Birleşik Kamu-İş'ten Cerattepe Protestosu

Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonunca (Birleşik Kamu-İş), Artvin Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyetleri protesto edildi.

24.02.2016 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonunca (Birleşik Kamu-İş), Artvin Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyetleri protesto edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı önünde toplanan ve çeşitli sloganlar atan grup adına basın açıklaması yapan Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Artvin halkının yanında olduklarını, onurlu direnişini destekleyeceklerini ifade etti.

Siyanürle altın çıkarılmasının sadece yer üstündeki doğal güzellikleri yok etmeyeceğini, yer altı su kaynaklarının bulunduğu alanı da zehirleyeceğini savunan Kütük, "Madencilik faaliyeti yürütülecek saha, içme suyunun sağlandığı kaynağa çok yakındır. Son 20 yılda kişi başına düşen yıllık su miktarının 4 bin metreküpten bin 500 metreküpe düşmesiyle ülkemiz 'su kıtlığı yaşayan ülkeler' arasına girmiştir. Sermayenin siyanürü, bir avuç kar için insanları, doğayı ve oradaki canlı yaşamını zehirleyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Artvin Cerattepe'nin ve tüm Türkiye'nin doğal yapısı üzerinde büyük tahribatlara neden olacak rant projelerinin karşısında olduklarını belirten Kütük, "Batıdan doğuya, kuzeyden güneye her bir karışı ile bizim olan yurdumuzu, hiçbir bölgesel ayrım yapmadan, emperyalistlerin ve yerli işbirlikçilerin talanına, kuşatmasına karşı durmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından konfederasyon üyeleri, bakanlığın önüne siyah çelenk bıraktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Birleşik Kamu-İş'ten Cerattepe Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement