Londra Belediye Başkanlığı İçin Müslüman Aday Favori - Son Dakika
Güncel

Londra Belediye Başkanlığı İçin Müslüman Aday Favori

Londra Belediye Başkanlığı İçin Müslüman Aday Favori

Birleşik Krallık'ta belediye başkanlığı için yapılan seçimlerde oy verme işlemi tamamlandı. Londra, AB'nin ilk Müslüman belediye başkanına sahip başkenti olmaya yakın.

06.05.2016 10:54  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Krallık'ta İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da bölgesel parlamentolar ile İngiltere'de 124 belediye meclisi ve Londra'nın da aralarında olduğu bir dizi kentte belediye başkanlığı için yapılan seçimlerinde ilk sonuçlar gelmeye başladı.

SÜPER PERŞEMBE SONA ERDİ

Çok sayıda bölgede seçimin gerçekleşmesi nedeniyle "Süper Perşembe" olarak nitelendirilen seçimde oy verme işlemi dün 22.00'de sona erdi.

SONUÇLAR BELLİ OLUYOR

Seçmenlerin, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da bölgesel parlamentolar, İngiltere'de de 124 belediye meclisi ile Londra'nın da aralarında olduğu bir dizi kentte belediye başkanlığı için sandık başına gittiği, Birleşik Krallık'ta genel seçimlerden sonraki en kapsamlı seçimlerde sonuçlar ortaya çıkmaya başladı.

MÜSLÜMAN ADAY FAVORİ

Oy sayımının bu sabah başladığı Londra belediye başkanlığı seçiminin sonuçlarının ise öğleden sonra netleşmesi bekleniyor.

Belediye başkanının 4 yıllık süreyle görev yaptığı Londra'da, 2008'den bu yana görevi Boris Johnson yapıyor. Türk kökenli Johnson, Damat Ferit Paşa hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapan Ali Kemal Bey'in torununun oğlu. Londra belediye başkanlığı için yarışan 12 aday içinde anketlere göre Pakistan kökenli Müslüman aday Sadık Khan önde gidiyor.

10 PUAN ÖNDE GÖRÜLÜYOR

Londra'da yarış hükümetteki Muhafazakar Parti'nin adayı Zac Goldsmith ile Khan arasında geçecek gibi görünüyor. Oylamadan önceki anketler, Khan'ın yarışı 10 puana yakın bir farkla önde götürdüğünü gösteriyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Londra Belediye Başkanlığı İçin Müslüman Aday Favori - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement