Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu Açıklaması

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu Açıklaması

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, kıdem tazminatıyla ilgili yeni düzenlemelerin ne getireceğini bilmediklerini belirterek, "Mart ayında çıkartılacağı söyleniyor.

09.03.2016 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, kıdem tazminatıyla ilgili yeni düzenlemelerin ne getireceğini bilmediklerini belirterek, "Mart ayında çıkartılacağı söyleniyor. Eski taslağa göre çıkartılırsa işçiler fabrikalarda güvencesiz bir şekilde çalışmaya mahkum edilecek" dedi.

Nakliyat İş Sendikası Konya Şubesi önünde toplanan DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası ve Nakliyat İş Sendikası üyeleri, Renault fabrikasında yaşanan gelişmeleri, "kıdem tazminatı" ve "kiralık işçilik" konusunu protesto etti. Gruptakiler sloganlar atarak, Kayalı Park'a kadar yürüdü.

Serdaroğlu, burada yaptığı basın açıklamasında, Hükümetin çalışma yaşamını etkileyecek bir yasa tasarısını hayata geçirmeyi planladığını savundu.

İşçilerin kazanılmış haklarının ellerinden alınmaya çalışıldığını iddia eden Serdaroğlu, "Kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemeler yapılıyor. Kıdem tazminatıyla ilgili yeni düzenlemelerin ne getireceğini bilmiyoruz. Mart ayında çıkartılacağı söyleniyor. Eski taslağa göre çıkartılırsa işçiler fabrikalarda güvencesiz bir şekilde çalışmaya mahkum edilecek" diye konuştu.

Serdaroğlu, işçilerin çalışma hayatındaki yıpranma, iş güvencesi ve işsizlik zamanlarında geçinmesine yardımcı olan kıdem tazminatının gasp edilmekle karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.

Birleşik Metal-İş Sendikasına üye 10 işçinin işten çıkarılmasına da değinen Serdaroğlu, Renault'ta işçilerinin iradesine saygı gösterilmediğini iddia etti.

Konuşmaların ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement