Birleşik Metal İş Sendikası Yeni Yönetim Kurulu Basın Önüne Çıktı - Son Dakika
Yerel

Birleşik Metal İş Sendikası Yeni Yönetim Kurulu Basın Önüne Çıktı

Birleşik Metal İş Sendikası Yeni Yönetim Kurulu Basın Önüne Çıktı

Kısa bir süre önce yapılan 3. Olağan Genel Kurul toplantısında göreve seçilen Birleşik Metal İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

30.10.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kısa bir süre önce yapılan 3. Olağan Genel Kurul toplantısında göreve seçilen Birleşik Metal İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Arı, arkadaşları ile birlikte iş yerlerinden geldiklerini yönetim kurulu üyelerin her birisinin iş yeri baş temsilciliği yapmış kişiler olduğunu söyledi. Arı, "İş yerlerimizin sorunlarını biliyoruz, çözümler için elimizden geleni yapacağız, onlara güveniyoruz. Bizler DİSK'e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası olarak on bölgede çalışanlar adına faaliyet gösteren, onlar adına mücadele eden 1947'den beri var olan sermayeden, devletten, iktidarlardan bağımsız sadece kendi işçi arkadaşlarımıza hesap vermeyi ilke edilen bir sendikayız, örgütüz" dedi.

İş kazalarının yoğun yaşanmasının nedeni de, iş yerlerinde denetimsiz, sigortasız, kayıt dışı çalışmalar sonrasında oluşan güvencesiz çalışma ortamları olduğunu vurgulayan Birleşik Metal İş Şube Başkanı Ahmet Arı şunları söyledi:

"Kadınlara sendikasız, düşük ücret dayatmaları, çocuk doğurmaları halinde işten çıkarma tehditleridir. Taşeron çalışmada güvencesiz çalışmadır. İşçilerin en çok baskı görerek kıdem tazminatlarını dahi bırakıp işten ayrıldığı kölelik sistemidir. Bu sistemde ücretler gecikmeli ödenir, mesai ücretleri ödenmez. Sigorta primleri tam yatmaz. Kıdem tazminatlarının fona devredilme çalışmaları da güvencesiz geleceksiz çalışmadır. Geçici işçi çalıştırma günümüzde sık uygulanan bir sistemdir. Bir yıldan daha az çalışma sözleşmeleri yapılarak kıdem hakkını yok etmektedir. Özel istihdam büroları tam anlamıyla güvencesiz çalışmayı ön gören geri uygulamalardır, işçiler her gün başka bir yerde çalışacaklar, nereden kıdem alacağı nereden hangi iş yerinden sendikalı olacağı belli olmayacaktır."

DİSK Birleşik Metal İş Sendikası başkanı Ahmet Arı'nın basın toplantısına yönetim kurulu üyeleri Şube Sekreteri Recai Büyükbeyhan, Şube Mali Sekreteri Ortay Yurtyapan, Şube Örgütlenme Sekreteri Selçuk Kargı, Şube Eğitim Sekreteri Volkan Kazık ve iş yeri temsilcileri katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birleşik Metal İş Sendikası Yeni Yönetim Kurulu Basın Önüne Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement