Birleşmiş Milletler (Bm) 70. Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Birleşmiş Milletler (Bm) 70. Genel Kurulu

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, "Rusya'yla ilişkilerin geliştirilmesi topraklarımız pahasına olmayacak" dedi.

01.10.2015 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, "Rusya'yla ilişkilerin geliştirilmesi topraklarımız pahasına olmayacak" dedi.

Garibaşvili, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya'yla Güney Osetya halkına yeniden Gürcü halkıyla birlikte yaşama çağrısı yaptı. Gürcistan Başbakanı, Abhazya ve Güney Osetya'yla aralarındaki bağların kesilmesi çabalarının başarısız olacağını belirterek, "Bizimle beraber yaşayacağınız vakti sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Garibaşvili konuşmasında, Rusya'nın bu bölgelerdeki faaliyetlerine değinerek, Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'yla anlaşmalar yaptığını hatırlattı.

"Rusya bu anlaşmalarla, kendine burada yasal haklar kazandırıp bölgelerin ilhakını artırdı. Bunun trajik sonucu olarak buranın yerel halkı temel haklarından mahrum olmuştur. Onlar kendi anadillerinde eğitim alma ve serbest hareket etme şansına sahip değil. Bu alanlarda ifade özgürlüğü ve hayaller baskı altında" şeklinde konuşan Garişbaşvili, buna rağmen ülkesinin Rusya'yla pragmatik ilişkilerini sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Gürcistan'ın bu yönde somut adımlar attığını ifade eden Garibaşvili, "Ancak şunu da belirtmek isterim ki Rusya'yla ilişkilerinin geliştirilmesi bizim topraklarımızın pahasına olmayacak" ifadelerini kullandı.

Gürcistan Başbakanı, ülkesinde son yıllarda önemli reformlar yaptıklarını ve bu yönde somut adım atmaya devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Birleşmiş Milletler (Bm) 70. Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement