Birlik Başkanı Baydar'dan Cuntacılara Sert Tepki - Son Dakika
Yerel

Birlik Başkanı Baydar'dan Cuntacılara Sert Tepki

Birlik Başkanı Baydar\'dan Cuntacılara Sert Tepki

Ardahan İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Yunus Baydar, darbe girişiminde bulunan cuntacılara karşı sert tepki gösterdi.

19.07.2016 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Yunus Baydar, darbe girişiminde bulunan cuntacılara karşı sert tepki gösterdi.

4 yıl AK Parti Ardahan İl Başkanlığı, 7 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçimlerinde AK Parti Ardahan milletvekili adayı olan Ardahan İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yunus Baydar yapmış olduğu açıklamada; "15 Temmuz 2016 günü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yönetimine, birliğine ve dirliğine yapılan Cunta Hareketi; Demokratik bir Hukuk devleti olan ülkemizin, Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere Hükümete ve halkımıza yapılmıştır. Nereden geldiği belli olan bu dahili ve harici bedhahlar; milletimizin onurlu ve kararlı duruşuyla gerekli cevabı bulmuş, çelikten iradeye sahip kolluk kuvvetlerimizin cansiperane savunmasıyla bastırılmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin seçimle işbaşına gelmiş yönetici kadrosunu, hukuksuz bir "Kalkışma" hareketi ile bertaraf edip, yönetime el koymak isteyen bu kazuletler, şiddetle inanıyoruz ki Türk Milletinin üstün hukuk anlayışı çerçevesinde yine Türk Milletine hesap verecekler. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti; böylesi mesnetsiz kalkışmalara ehemmiyet vermeyecek kadar devlet ve millet mekanizmasını oluşturmuş, Demokrasi ve Milli irade'yi yaşam şekli haline getirmiş, hak ve vicdan hürriyetini sosyalleştirmiş bir devlet-millet modeli geliştirmiştir. Unutulmamalıdır ki; Türk Milleti tedhiş ve anarşi ile dize gelecek bir millet değildir. Türkiye'ye bunu yapanlar askerlik mesleğinin niteliklerinden yoksun, vatan kavramından habersiz, yurttaş bilincinden bihaber olan askerlik mesleğini kılıf olarak kullanmaya çalışan hainlerdir. Bunlar Türk Askeri olamazlar. Millet iradesini yok sayacak kadar hainlikte sınır tanımayan, dışarıdan emir alacak kadar onursuz davranan bu oluşum tüm demokratik kazanımlarımıza kast ederek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.' ilkesine olan ihanetlerini de gözler önüne sermişlerdir. Yaşanan bu menfur olayın tamamı ile bertaraf edilebilmesi için her zamankinden daha cesur, daha fazla özveri, birlik ve beraberliğe olan ihtiyacımız aşikardır. Türk Milletinin bu kara günleri tarihine yakışır vakur bir şekilde ak günlere çevireceğinden şüphemiz yoktur.

Bu vesile ile demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıkmak adına canını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu kalkışmaya destek vermeyen Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli personeline, Türk kolluk kuvvetlerine ve kadirşinas halkımıza teşekkürü bir borç biliriz" diye konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birlik Başkanı Baydar'dan Cuntacılara Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement