Birlik Haber-Sen, PTT Anonim Şirketi Tasarısıyla İlgili Taleplerini Hükümete İletti - Son Dakika
Güncel

Birlik Haber-Sen, PTT Anonim Şirketi Tasarısıyla İlgili Taleplerini Hükümete İletti

Memur-Sen'e bağlı Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Merkezi, PTT Anonim Şirketi yasa tasarısında posta dağıtıcılarına fiili hizmet süresi zammı, kurum karından yüzde 20 pay verilmesi, fakülte mezunu...

27.03.2013 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen'e bağlı Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Merkezi, PTT Anonim Şirketi yasa tasarısında posta dağıtıcılarına fiili hizmet süresi zammı, kurum karından yüzde 20 pay verilmesi, fakülte mezunu dağıtıcılarımızın memur olması, şirket sözleşmelisi statüsüne geçiş için 1 yıllık sınırın kaldırılması, unvan yükselmelerinde şirket sözleşmelisi olma şartının kaldırılması, iş güvencesinin sağlanması hususlarının değiştirileceği yönünde hükümet yetkililerinden söz alındığını açıkladı.

Birlik Haber-Sen Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, PTT Anonim Şirketi Yasa Tasarısı'nın TBMM'ye gönderilmesi ile başlayan süreçte tasarının 27 Mart 2013 Tarihinde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda görüşülmeye başlandığı hatırlatıldı. Açıklamada, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu'nun, bugün yapılacak komisyon toplantısında, haberleşme hizmet kolundaki genel yetkili sendika olarak PTT Anonim Şirketi yasa tasarısında posta dağıtıcılarına fiili hizmet süresi zammı, kurum karından yüzde 20 pay verilmesi, fakülte mezunu dağıtıcıların memur olması, şirket sözleşmelisi statüsüne geçiş için 1 yıllık sınırın kaldırılması, unvan yükselmelerinde şirket sözleşmelisi olma şartının kaldırılması, iş güvencesinin sağlanması ve daha bir çok konuda TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda değişiklik öneren taleplerinin sunumunu yapacağı kaydedildi.

Açıklamaya göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile bu doğrultuda yapılan daha önceki görüşmelerde PTT Anonim Şirketi yasa tasarısında posta dağıtıcılarına fiili hizmet süresi zammı, kurum karından yüzde 20 pay verilmesi, fakülte mezunu dağıtıcılarımızın memur olması, şirket sözleşmelisi statüsüne geçiş için 1 yıllık sınırın kaldırılması, unvan yükselmelerinde şirket sözleşmelisi olma şartının kaldırılması, iş güvencesinin sağlanması hususlarının değiştirileceği yönünde hükümet yetkililerinden söz alındı. Açıklamada, "PTT'nin değerli çalışanları biz sizlerin hakkını alabilmek için genel yetkili sendika olarak bugüne kadar her platformda gerekli çalışmaları yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" denildi.

"İŞ BIRAKMA EYLEMİMİZİ PROVOKE EDİLMESİ ENDİŞESİ İLERİ BİR TARİHE ERTELİYORUZ"

PTT'nin Anonim Şirketi (A.Ş.) yapılmasına ilişkin Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı'nın TBMM'ye sunulmasından sonra, yasa tasarısının geri çekilmesi ve PTT'nin A.Ş. olmaması için, tüm sendikaların katılımıyla 22 Mart 2013 Cuma günü bir toplantı yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Söz konusu toplantıda hizmet kolumuzda faaliyet gösteren tüm sendikaların katılımıyla tutulan tutanakta 'Kamu emekçilerinin dışında başka örgüt veya derneklerin katılmasına izin verilmeyeceği' imza altına alınmıştır. Ancak, sendikamıza gelen bilgilerde, tutanakta yukarıda da yer verilen maddenin hizmet kolumuzdaki sendikaların iradesi dışında ihlal edileceği, kamu emekçilerinin dışında örgütlerin, derneklerin, grupların ve benzeri illegal oluşumların söz konusu iş bırakma eylemine katılacağı ve çok kritik günlerden geçen ülkemizde, PTT'nin A.Ş. olmaması için yapacağımız haklı eylemimizin amacının dışına çıkarılarak provoke edileceği ortaya çıkmıştır. Bu sebeple siz değerli çalışanlarımızın, haklı eyleminin ve mücadelesinin, başka amaçlar altında kaybolmaması, yasa dışı oluşumların illegal amaçlarına aracılık etmemesi, siz değerli PTT çalışanlarının yasadışı örgüt mensupları ile aynı muameleye maruz kalmaması, işini, aşını, geleceğini dolayısıyla da ailesini bizlere emanet eden çalışanlarımızın kılına dahi zarar gelmemesi için, bizlere olan güvenini boşa çıkarmama adına 27 Mart 2013 günü tam gün iş bırakma eylemine katılmayacağımızı bildirir, esas amacımız olan PTT'nin A.Ş. olmaması için yapacağımız eylemimizi ileri ki bir tarihe erteliyoruz.

Çalışanların verdiği yetkiyi etkili bir şekilde kullanmayı ilke edinen bizler öncelikli olarak çalışanlarımızın haklarını korumak, bu hakları ve kazanımları ileriye taşımakla görevliyiz. Bizim amacımız, sırf muhalefet olsun diye muhalefet yapmak, sırf eylem olsun diye eylem yapmak kısacası reklam yapmak değildir. Bizim esas amacımız olan PTT'nin A.Ş. olmaması için yapacağımız eylemimizi ileri bir tarihe ısrarla belirtiyoruz. Ayrıca yapacağımız eylemle birlikte, siz çalışanlarımızın haklarını korumak adına, esas muhatap olan TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda, 27.03.2013 tarihinde Genel Başkanımız Şinasi Gülcüoğlu ile şu anki çalışma şartlarından çok daha iyi bir düzenleme teklifi ile iş güvencesinin olduğu, YPK sınırının bulunmadığı bir ücretin, ikramiyenin, fiili hizmet zammının, kurumlar arası geçiş imkanın, verilen hizmetin gerçek anlamda karşılığı olan bir emekli ikramiyesinin bulunduğu çalışma şartları için taleplerinizi iletecektir. Bu ilettiğiniz taleplere ilişkin yasa önergelerimiz kısa bir süre sonra yayınlanacaktır. Bu önergelerimiz yasalaştığında, siz değerli çalışanlarımız iş güvencesinin, YPK sınırının bulunmadığı bir ücretin, ikramiyenin, fiili hizmet zammının, kurumlar arası geçiş imkanının, verilen hizmetin gerçek anlamda karşılığı olan bir emekli ikramiyesinin bulunduğu çalışma şartlarına kavuştuğunda gerçek sendikacılığın ve yetkinin ne anlama geldiği tüm sendikalarca anlaşılacaktır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Birlik Haber-Sen, PTT Anonim Şirketi Tasarısıyla İlgili Taleplerini Hükümete İletti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement