Birlik İçinde 'Portakal Çiçeği Karnavalı'na Çağırı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Birlik İçinde 'Portakal Çiçeği Karnavalı'na Çağırı Yapıldı

Birlik İçinde \'Portakal Çiçeği Karnavalı\'na Çağırı Yapıldı

Yusuf BAŞTUĞ- Bünyamin YILADANA, (DHA) - ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ile merkez ilçe belediye başkanları el ele tutuşarak, resmi açılışı yarın yapılacak '2'nci Portakal Çiçeği Karnavalı'na katılım çağrısı yaptı.

11.04.2014 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yusuf BAŞTUĞ- Bünyamin YILADANA, (DHA) - ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ile merkez ilçe belediye başkanları el ele tutuşarak, resmi açılışı yarın yapılacak '2'nci Portakal Çiçeği Karnavalı'na katılım çağrısı yaptı.

Portakal çiçeği kokusunun en yoğun hissedildiği günlerde renkli kutlamalar ve 84 ayrı etkinliğin yapılacağı karnavalla ilgili Sheraton Oteli'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Ak Parti'li Mahmut Çelikcan, CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Sarıçam Belediye Başkanı MHP'li Bilal Uludağ ile Karnaval Tertip Komitesi Başkanı ve Toyota CEO'su Ali Haydar Bozkurt katıldı.

BİRLİK MESAJI VERDİLER

Karnavalın 13 Nisan'a kadar süreceğini belirten Ali Haydar Bozkurt, etkinliğin kısa süre içerisinde tanıtım ve haberlerle 100 milyon kişiye ulaştığını söyledi. Karnavalın reklam değerinin 8 milyon doları aştığını aktaran Bozkurt, Bu karnaval kimsenin değil, Adana halkının karnavalıdır. Başrolde Adanalılar vardır. Gönül birliğiyle yarın hep birlikte karnavalın tadını çıkaralım dedi.

Ali Haydar Bozkur'un önerisiyle, toplantıya katılan Vali Hüseyin Avni Coş ile farklı partilerden belediye başkanları ellerini birleştirip, havaya kaldırarak birlik mesajı verdi.

'HEPİMİZ BİRARAYA GELMELİYİZ'

Toplantıya katılan merkez ilçe belediye başkanları, karnavalın önemine değinerek herkesin karnavala katılmasını istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana için hepimizin biraraya gelmesi lazım. Söz konusu Adana ise birlikte olmalıyız diye konuştu. Vali Hüseyin Avni Coş da, karnavalın sevgi, barış ve dostluk kavramlarıyla gerçekleştirildiğini vurguladı. Bu kavramların geniş kesimlere yansıtılmasında karnavalın önemli olduğunu bildiren Vali Coş, Karnaval başladığında herkes kucaklaşarak suni ayrılıklar geride kaldı. Herkesin karnavalı olan etkinlikler de birlikte güzel vakitler geçirilecek dedi.

HER YERDE KUTLAMA VAR

Sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği karnavalda yarın Atatürk Parkı'nda saat 11.00'den itibaren Atatürk Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi 'Cadılar Dans Gösterisi', Adana Balkan Boşnak Dostluk Derneği 'Konser ve Folklor Gösterisi' sunacak. Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği gün boyu 'Balon Aktivitesi' gerçekleştirecek. Gazipaşa Parkı'nda ise saat 11.00'den itibaren Adana Zaman Mekan Kültür Sanat Grubu 'Karnavalın Şiiri Ağaçta', Yeni Duyum Özel Eğitim Merkezi 'Kafkas Dans Gösterisi', Yaşamla Dans Grubu 'Dans Atölyesi' etkinliklerine imza atacak. Şinasi Efendi Caddesi'nde saat 10.30'dan itibaren Yoga Ataşe ve Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi 'Yoga Gösterisi', Özel Akdeniz Okulları 'Folklor Gösterisi', Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi 'Konser', Türk Chopper 'Motor Senfonisi', Casa de Le Danza Dans Okulu 'Tango Gösterisi' etkinliklerini yapacak. Burada gün boyu Taş Devri Foto Çekim Platformu ve Portakal Çiçeği Fotoğraf Sergisi açık olacak. Gençlik Meydanı'nda ise saat 11.00'de My Academy 'Konser ve Dans Gösterisi', Yaşamla Dans 'Dans Partisi' gösterilerini sunacak.

AÇILIŞ TÖRENİ YAPILACAK

Yarın saat 14.30'da Galleria Otoparkı'nda 'Motorize Şehir Turu' için buluşulacak. Saat 17.00'de Gazipaşa Bulvarı'nda 'Karnaval Korteji' oluşturulacak. Saat 18.00'de Uğur Mumcu Meydanı'nda Karnaval açılış töreni gerçekleştirilecek. Burada pop müzik şarkıcısı Gökçe, konser verecek. Merkez Park'ta ise saat 21.00'de ÇDSO Çok Sesli Çocuk Korosu ve ÇDSO klasik müzik konseri verecek. Dilek fenerleri gökyüzüne bırakılacak. 13 Nisan'da da karnavalın kutlama noktaları olan Atatürk Parkı, Gazipaşa Parkı, Şinasi Efendi Caddesi, Gençlik Meydanı'nda dans, konser, gölge oyunu, balon aktivitesi, fotoğraf, bisiklet ve motosiklet gösterileri gün boyu devam edecek.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Birlik İçinde 'Portakal Çiçeği Karnavalı'na Çağırı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement