Birol Güven'den Erdal Özyağcılar'a 1 Liralık Dava - Son Dakika
Magazin

Birol Güven'den Erdal Özyağcılar'a 1 Liralık Dava

Birol Güven, "Mayıs Kraliçesi"ndeki karakter nedeniyle Erdal Özyağcılar'la mahkemelik oldu. Dizi yayınlanmadığı ve zarar tespit edilemediği için 1 liralık tazminat istendi.

13.10.2015 12:20  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapımcı Birol Güven, Erdal Özyağcılar'a "Benim yarattığım oto tamircisi kız karakteri, kullanılmış. Emeğimi çaldılar." sözleriyle ilgili 30 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Dizi henüz yayınlanmadığı ve zarar tespit edilemediği için 1 liralık maddi tazminata hükmedilmesi talep edildi.

"EMEĞİMİ ÇALDILAR"

Özyağcılar, dizide Yağmur Tanrısevsin'in canlandırdığı "Kaynak yapan, araba tamir eden kız" karakterinin kendi yazdığı dizi projesinden alındığını öne sürmüş, "Emeğimi çaldılar" demişti. Güven, bu iddia nedeniyle avukatı Aslı Akdağ aracılığıyla İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı.

MADDİ 1 LİRA, MANEVİ 30 BİN LİRA TAZMİNAT İSTEMİ

Aslı Akdağ, dava dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Davalı, müvekkilimi intihalle suçlamaktadır. İntihal, hırsızlıkla eş anlamlıdır. Büyük üzüntü yaşayan ve psikolojik sıkıntı çeken müvekkilim için 15 bin lira manevi tazminat ile maddi zararın boyutu şimdiden tespit edilemediğinden 1 liralık maddi tazminata hükmedilmesini istiyoruz. MinT Film için de 15 bin lira manevi tazminat istiyoruz."

SEVİLEN DİZİLERE İMZA ATTI

MinT yapımın sahibi Birol Güven, "Ayrılsak da Beraberiz", "En Son Babalar Duyar", "Doksanlar" ve "Çocuklar Duymasın" gibi sevilen dizilerin yapımcılığını yaptı.

Birol Güven\'den Erdal Özyağcılar\'a 1 Liralık Dava

Son Dakika Magazin Birol Güven'den Erdal Özyağcılar'a 1 Liralık Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement