BİSİKLET İLE Avrupa SınırÖtesi Turu 24 TEMMUZDA - Son Dakika
Güncel

BİSİKLET İLE Avrupa SınırÖtesi Turu 24 TEMMUZDA

Gönüllü Bisikletçilerden oluşan Türkiye Takımı ,"Fiziksel Hareketsizlik Saatli Bomba"sına karşı farkındalığı arttırmak için bisikletleri ile 13 ülke sınırını geçecek.

22.07.2015 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Valiliği Gençlik hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında Muğla gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Devrim Karakuş,Basın Danışmanı İlker Cömert , Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Diare Başkanı Ali İnan, Tur Koordinatörü Feridun Emekçi ve Adnan Cangır proje ve rota hakkında Muğla Valisi Amir Çiçek'e birifing veridler. Bisiklet ekibi 24 Temmuz saat 19.00 da Muğla Konakaltı kültür Merkezinde verielcek kokteyl ve ardından uğurlama ile turu gerçekleştirecek ve tur 9 eylülde Brüksel'de sona erecek.

Proje ve Tur hakkında bilgi veren Feridun Emekçi;

Şimdi Bisiklet Zamanı "NowWeBike" Avrupa Sınırötesi Bisiklet Turu ,24 Temmuz'da Muğla 'da başlayacak ve 9 Eylülde Brüksel'de bitecektir. 1 bayan 3 erkek gönüllü bisikletliden oluşan takım 2700 km'nin üzerinde 8 farklı Eurovelo rotasını kullanarak 13 ülkenin sınırını geçecek ve turu 47 günlük bisiklet sürüşünün sonunda Brüksel'de bitirecektir. Takım Türkiye'de (Muğla – Yatağan - BodrumOrtacaDalyan - Köyceğiz – Gülağzı - Ula - MarmarisDidimİzmirAkhisar – Bursa – Kadıköy/ İstanbul –Çorlu- Edirne) şehirlerini geçerek , yolları üzerinde olan Bulgaristan'a devam edecektir. Engelli Bireyler de Türkiye'deki turun bir kısmına Didim ve İzmir 'de tandem bisikletlerle katılım sağlayacaktır. Şimdi Bisiklet Zamanı "NowWeBike" etkinliğinin temel amacı Haziranda yayınlanan "Avrupa'da 5 gençten 4 'ü ve 4 yetişkinden 1 'inin günümüzde fiziksel olarak hareketsiz olduğu" çalışmasına dayanan Avrupa'nın "Hareketsizlik Saatli Bombasına" karşı farkındalığını arttırmaktır.

Şimdi Bisiklet Zamanı "NowWeBike" takımının lideri aynı zamanda Türkiye Hareketlilik Haftası MOVE Week ulusal koordinatörü ve Avrupa Bisiklet Yolları Ağı"EuroVelo" Ulusal koordinatörü olan Sayın Feridun Ekmekci , (ENVERÇEVKO – Enerji Verimlilği ve Çevre Koruma Derneği) "Bisiklet, çoğumuzun fiziksel olarak aktif olmadığı günümüzde sağlıklı kalmanın kolay ve sevilen bir yoludur. Şimdi Bisiklet Zamanı Sınır Ötesi Turu "NowWeBike" takımı olarak biz, vatandaşlarımızı eğlenceli spor aktivitelerine teşvik etmek ve aktif olmalarını sağlamak için teşvik etmek istiyoruz. Aynı zamanda biz, egzersizin ilaç gibi çalıştığına, ve herkes için bedava ve ulaşılabilir olduğuna inandığımız için hareketliliğin heyecanını daha çok Avrupalıya taşımak istiyoruz.

"Şimdi Bisiklet Zamanı "NowWeBike" Avrupa Sınırötesi Turunda yer alan ülkeler : Turkiye, Bulgaristan, Yunanistan , Eski Yugoslavya Cumhuriyetinin parçası olan üç ülke; Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Macaristan, Slovakya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Hollanda ve Belçika'dır. Şimdi Bisiklet Zamanı "NowWeBike" turu yalnızca A noktasından B noktasına bisikletle seyahat etmek değildir. Şimdi Bisiklet Zamanı "NowWeBike" Brüksel'e giden rotada etkinliğin parçası olmaları için kamu, basın ve sivil toplum örgütlerine çeşitli yollar sunan etkileşimli ( interaktif) bir tur olacaktır. Bisiklet Yogası gibi gel ve dene tarsi aktivitileri , görmeye değer yerleri ve kültürel gezileri, basın konferanslarını ve şehirden şehire amatörler arasında düzenlenen bisiklet etkinliklerini aktif hale getirecektir.

Şimdi Bisiklet Zamanı "NowWeBike Avrupa Sınırötesi Turu, sporu ve fiziksel aktiviteyi teşvik eden Avrupa'nın en büyük kampanyası Şimdi Hareket Zamanı (NowWeMOVE) 'un parçasıdır. Uluslararası Spor ve Kültür Birliği ( ISCA) tarafından 2012'de başlatılmıştır. Avrupa genelinde yaygın olan fiziksel hareketsizliğe karşı mücadele etmek için spor ve fiziksel aktivite sektörlerindeki paydaşları biraraya getirmektedir. Kampanyanın vizyonu "2020 yılına kadar "100 milyon Avrupalı"'nın spor ve aktivite bakımından daha aktif olmasını sağlamaktır." Dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek ise Bisikletin günümüz dünyasında ki önemine değinerek bu tür bir porjenin Muğla'dan başlaması ve bizim tarafımızdan organize edilmesi guru verici dedi.

Daha sonra Vali Çiçek'e katlanabilir seyyehat bisikletinin tanıtımı yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BİSİKLET İLE Avrupa SınırÖtesi Turu 24 TEMMUZDA - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement