Bisiklet Rotasına "Milli Deneme" - Son Dakika
Yerel

Bisiklet Rotasına "Milli Deneme"

Bisiklet Rotasına "Milli Deneme"

Yılda 320 bin yabancı bisikletçiyi ağırlayarak Marmaris'i bisiklet turizmi merkezi yapmak amacıyla hazırlanmaya başlanan rotaları ilk olarak Dağ Bisikleti Milli Takım sporcuları denedi Marmaris Bisiklet Topluluğu'nun daveti üzerine ilçeye gelen milli bisikletçiler Hamza Kansız ve Ayşe Yeşilyurt, orman içindeki parkurda pedal çevirdi.

11.03.2014 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'e yılda 320 bin yabancı bisikletçiyi çekmek için hazırlanmaya başlanan rotaları ilk deneyen, Türkiye Dağ Bisikleti Milli Takımı'nın 2 sporcusu oldu.

Orbisplus Bisiklet Takımı'nın sporcuları olan milli bisikletçiler Hamza Kansız ve Ayşe Yeşilyurt, Marmaris Bisiklet Topluluğu'nun davetlisi olarak geldikleri Marmaris'te, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Marmaris Belediyesi tarafından oluşturulmaya başlanan bisiklet rotalarını denedi.

Milli bisikletçiler, Marmaris Bisiklet Topluğu Başkanı Tolga Gök ile İçmeler beldesindeki ormanlık alan içinden geçen rotada pedal çevirerek antrenman yaptı.

Marmaris Bisiklet Rotaları projesinin yaklaşık 2 ay  önce başladığını belirten Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir yıl sonra projenin tamamlanmış olacağını söyledi. Orbisplus takımının Antalya'daki yarıştan dönerken kendileriyle irtibata geçtiğini ifade eden Gök, "Marmaris'te antrenman yapmak istediler. Bu sayede Marmaris Bisiklet Rotaları isimli proje ilk meyvelerini vermeye başlamış oldu. Değerli sporcuları bu proje sayesinde ilçemizde görmeye başlıyoruz. İnşallah ilerleyen zamanda çok sayıda bisikletçi antrenman bölgesi olarak Marmaris'i seçecek" dedi.

"Marmaris bisiklet sporcu için çok uygun"

Hem Marmaris'teki bisiklet rotalarını görmek hem de antrenman yapmak için geldiklerini dile getiren Kansız, Marmaris'in bisiklet sporu için biçilmiş kaftan olduğunu kaydetti. Kansız, "Marmaris doğası ve iklimiyle bisiklet için çok uygun. Tüm rotanın belirlenmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.

Önlerindeki en güncel yarışın haziran ayındaki Türkiye şampiyonası olduğunu anlatan Kansız, bu şampiyonada başarı kazanmak için hazırlandıklarını, daha sonra Avrupa ve dünya şampiyonası yarışlarında Türkiye'yi başarılı bir şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Marmaris'e ilk defa geldiğini belirten kadın bisikletçi Yeşilyurt da "Marmaris, bisiklet sporu için çok ideal bir şehir. Özellikle hava koşulları çok uygun" ifadesini kullandı.

Marmaris Bisiklet Rotaları projesi

Güney Ege'nin gözde turizm merkezi Marmaris'te, bisiklet turizmi sayesinde gelen ziyaretçi sayısını artırmak ve sezonu uzatmak amacıyla  Marmaris Bisiklet Rotaları isimli proje hazırlandı.

Yıl başından itibaren hayata geçirilmeye başlanan 405 bin lira bütçeli projeye Güney Ege Kalkınma Ajansı 307 bin lira kaynak sağladı. Proje sayesinde Marmaris ilerleyen dönemde yılda 32 milyon bisikletçinin kullandığı Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı'nın (EuroVelo), Asya kıtasına açılan kapısı olmayı hedefliyor.

Marmaris'in ağa dahil olması durumunda yılda yaklaşık 320 bin yabancı bisikletçinin bölgeyi ziyaret edeceği belirtildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bisiklet Rotasına 'Milli Deneme' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement