Bisiklet Severler, Antik Kentlere Pedal Çevirdi - Son Dakika
Yerel

Bisiklet Severler, Antik Kentlere Pedal Çevirdi

Bisiklet Severler, Antik Kentlere Pedal Çevirdi

Türkiye ve yurt dışından çok sayıda bisiklet sever, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir ve çevresindeki antik kentlere düzenlenen bisiklet turu için Konak Meydanı'ndan hareket etti Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve 5 gün süreceği bildirilen tur, şubat ayında hayatını kaybeden organizasyon gönlüsü Alper Güngör’ün anısına gerçekleştiriliyor.

19.04.2014 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turizm Haftası etkinliklikleri kapsamında İzmir ve çevresindeki antik kentlere düzenlenen bu yıl 4'ncüsü gerçekleştirilen bisiklet turu, Türkiye'nin çeşitli illerinden ve yurt dışından çok sayıda bisiklet severin katılımıyla başladı.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Turizm Haftası etkinlik programı arasında yer alan, geçtiğimiz şubat ayında hayatını kaybeden turun gönüllüsü bisikletçi Alper Güngör anısına gerçekleştirilen tur için İzmir'de buluşan bisiklet severler, start için Konak Meydanı'nda bir araya geldi.

Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra yurt dışından da katılım sağlayan 120 bisiklet sever, ilk gün programı kapsamında antik kentleri ziyaret için İzmir'in simgesi Tarihi Saat Kulesi önünden hareket etti.

İzmir Büyükşehir, Urla, Seferihisar ve Menderes Belediyeleri'nin yanı sıra çevre ilçelerdeki çok sayıda esnaf ve vatandaşın da destek verdiği turda bisikletçilerin 5 gün boyunca, İzmir ve çevresindeki Klazomenai-Urla, Erythrai-Ildırı, Teos-Seferihisar, Lebedos- Gümüldür, Claros-Ahmetbeyli, Metropolis- Torbalı antik kentlerini rehber eşliğinde gezeceği bildirildi.

Bisikletçilerin 250 kilometre uzunluğunda ve 5 gün sürecek olan tur boyunca Davut Baba İçmeler Tesisleri, Sığacık Akkum Belediye Plajı, Özdere Kalemlik Mesire Yeri'ndeki kamplarda çadırlarda konaklayacağı belirtildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bisiklet Severler, Antik Kentlere Pedal Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement