Bisiklet ve Teknelerle Cenneti Keşfediyorlar - Son Dakika
Güncel

Bisiklet ve Teknelerle Cenneti Keşfediyorlar

Bisiklet ve Teknelerle Cenneti Keşfediyorlar

Turizm sezonu başlamadan önce Muğla'ya davet edilen 12 ülkeden 45 seyahat acentesi yetkilisi ve rehber, bisiklet ve tekne turlarına katılarak cennet koyları ve ilçe merkezlerini gezdi.

13.04.2016 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turizm sezonu başlamadan önce Muğla'ya davet edilen 12 ülkeden 45 seyahat acentesi yetkilisi ve rehber, bisiklet ve tekne turlarına katılarak cennet koyları ve ilçe merkezlerini gezdi.

Almanya'nın Konstanz kentinde bulunan İsland Shopping Turizm ve Seyahat Acentesi'nin Türkiye Genel Müdürü Ali Sonay'ın davetlisi olarak Avrupa'nın 12 ülkesinden gelen 45 turizmci, bisiklet ve tekne ile Datça'dan başladıkları Marmaris, Gökova, Akyaka, Köyceğiz, Ören, Çökertme, Mazı turunu Bodrum'da tamamladı. Tekne ve bisiklet ile birer haftalık tatil programlarının Türkiye'de yaygın olmadığını ancak buna rağmen 16 yıl önce 50 turist ile başlattıkları turların günümüzde yılda 2 bine yaklaştığını belirten İsland Shopping Turizm ve Seyahat Acentesi Türkiye Genel Müdürü Ali Sonay, "Bu destinasyonda turistler yöremizin en ücra köşelerini bisiklet ve tekne ile dolaşarak hem tatil hem de farklı kültür ve tarihleri öğrenme fırsatı buluyor. Turizm sezonu öncesinde karadan bisiklet, denizden tekne ile birer hafta düzenlediğimiz turlarda yöremizin tarihi, doğa, kültürel güzelliklerini öncelikle rehber ve acentelere gösterip bölgemizde herhangi bir tehlike olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Yılın 12 ayı süren operasyonlar ile bu destinasyonda yöremize getireceğimiz turist sayısını ciddi oranda arttıracağız" dedi. Turunu tamamlayan grubun Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçtiğini belirten Sonay, operasyonların Yunanistan, İspanya, Arnavutluk, Hırvatistan, Almanya ve İskoçya'dan yapılacağını ve Bodrum ve Gökova'daki bisiklet turlarını önümüzdeki aylarda Kapadokya ve Karadeniz'e de taşıyacaklarını ekledi.

İngiliz rehber 35 yaşındaki Cristian Agluria, Türkiye'ye gelmeden önce bir gerginlikleri olduğunu ancak bir hafta konakladıktan sonra endişelerin yersiz olduğunu gördüklerini anlattı. Agluria "Bisiklet ve tekne ile birçok güzelliği keşfettik ve görüntüledik. Bu nedenle birçok Avrupa ülkesinden Bodrum'a tatil için geleceklere yine önerimiz Bodrum olacak. Havalimanından başlayıp bugüne kadar terör le ilgili hiçbir olumsuzluk yaşamadık. Belki de buraları Londra'dan daha güvenli" dedi.

- Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bisiklet ve Teknelerle Cenneti Keşfediyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement