Bisiklet Yoluna Otomobil Parkına Tepkiye, Mehmet Şimşek'ten Destek (2)- Yeniden - Son Dakika
Güncel

Bisiklet Yoluna Otomobil Parkına Tepkiye, Mehmet Şimşek'ten Destek (2)- Yeniden

Bisiklet Yoluna Otomobil Parkına Tepkiye, Mehmet Şimşek\'ten Destek (2)- Yeniden

SAMSUN'da özel bir şirkette çalışan 29 yaşındaki Sercan Yalın, sahil yolunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bisiklet yoluna çok sayıda otomobilin park etmesine tepki gösterdi.

28.09.2016 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAMSUN'da özel bir şirkette çalışan 29 yaşındaki Sercan Yalın, sahil yolunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bisiklet yoluna çok sayıda otomobilin park etmesine tepki gösterdi. Yalın, bisiklet yoluna park edilen araçları cep telefonuyla görüntüleyerek, 'Samsun'da sıradan bir bisiklet yolu' diye yazıp sosyal medya hesabından paylaştı. Kısa sürede binlerce beğeni alan videoyu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de beğenerek Yalın'a destek verdi.

Samsun'da e- ticaret şirketinde çalışan Sercan Yalın, hafta başında, her zamanki gibi bisikletiyle işe gitmek istedi. Atakum sahilinde Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı bisiklet yolundan bisikletiyle işe giden Yalın, güzergah boyunca buraya çok sayıda otomobilin park ettiğini görünce tepki gösterdi. Yalın, cep telefonu ile görüntülediği bisiklet yolundaki araçları 'Samsun'da sıradan bir bisiklet yolu' diye yazarak sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Politikacılardan sivil toplum kuruluşu temsillerine kadar bir çok kişi bu videoyu beğenerek paylaştı. Sercan Yalın'ın yüklediği görüntü biran da sosyal medyada günün konusu haline geldi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de paylaşılan bu videoyu beğenerek Sercan Yalın'ın isyanına destek verdi. Büyükşehir Belediyesi'nin bu yolu bisiklet kullanıcıları için yaptığını hazırlatan Sercan Yalın, şöyle dedi:

"Özellikle hafta sonu sahile gezmeye gelen, piknik yapmaya gelen insanlar, araçlarını bisiklet yoluna park ediyor. Ben ulaşımımı hep bisiklet ile sağlıyorum. İşe gelip giderken, günlük yaşamımda hep bisiklet kullanıyorum. Benim gibi bisiklet kullanan da çok sayıda insan var. Bu nedenle büyükşehir belediyemize bizim için böyle bir yol yaptığı için teşekkür ediyorum. Fakat bu yol maalesef bilinçsiz sürücüler tarafından otopark gibi kullanılıyor. Hatta bazen yayalar bile bu yoldan yürüyorlar. Bisiklet yolu adı üzerinden de anlaşılacağı gibi bisiklet kullananlar için yapılmış. Bisiklet yolunu bize bırakın, pedallayalım."

Samsun'da Karayolları Trafik Kanunu'na göre bisiklet yoluna park eden araçlara 92 lira para cezası uygulanıyor.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bisiklet Yoluna Otomobil Parkına Tepkiye, Mehmet Şimşek'ten Destek (2)- Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement