Bisikletçiler Muğla'nın Tarihi Değerlerini Tanıtacak - Son Dakika
Yerel

Bisikletçiler Muğla'nın Tarihi Değerlerini Tanıtacak

Muğla'da 29 Eylül-5 Ekim tarihlerinde yerli ve yabancı bisikletçilerin katılımıyla düzenlenecek bisiklet turunda, kentin tarihi ve turistik değerleri tanıtılacak.

13.09.2014 13:27  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansına (GEKA) sunulan, "Muğla'nın Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı (EuroVelo) Potansiyeli Projesi"nin kabul edilmesiyle il genelindeki bisiklet ağı genişletme çalışmaları devam ediyor.

EuroVelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi, Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği üyeleri Adnan Cangır, Mustafa Ezeroğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile bir araya gelerek çalışmaları değerlendirdi.

Ekmekçi, Muğla Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı proje kapsamında Avrupa Bisiklet Ağı'na dahil olabilecek ana rotaların raporlama çalışmasını yaptıklarını söyledi. Düzenlenecek etkinliklerle Muğla'nın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Ekmekçi, şöyle konuştu:

"29 Eylül-5 Ekim tarihlerinde uluslararası etkinliklerle kutlanan Avrupa Hareket Haftası kapsamında, Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği üyeleri, Muğla EuroVelo güzergahları olarak belirlenen Marmaris-Akyaka-Muğla birinci etap, Muğla-Yatağan-Milas-Çomakdağ- Bodrum ikinci etap olarak yerli ve yabancı bisiklet severlerin katılımıyla Muğla'yı turlayacağız."

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise bisiklete ve bisiklet severlere önem verdiklerini söyledi.

Muğla'da bisiklet kullanımı ve bisiklet yollarının yaygınlaşması için çalışmalar yaptıklarını anlatan Gürün, bundan sonra da ulusal ve uluslararası alanda Muğla'nın tanıtımına yararlı olacak projelerde yer alacaklarını bildirdi. Gürün, "Avrupa Hareket Haftası'nda Muğla'nın Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı EuroVelo Potansiyeli haritasında yer alması, yerli ve yabancı bisiklet severlerin ilimizi ziyaret etmesini sağlayacak" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bisikletçiler Muğla'nın Tarihi Değerlerini Tanıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement