Bisikletçiler Şehitler İçin Pedal Çevirecek - Son Dakika
Yerel

Bisikletçiler Şehitler İçin Pedal Çevirecek

Çubuk Belediyesi ve Bisiklet Gönül Birliği tarafından düzenlenecek etkinlikte bisikletçiler, şehitler için pedal çevirecek.

08.09.2015 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk Belediyesi ve Bisiklet Gönül Birliği tarafından düzenlenecek etkinlikte bisikletçiler, şehitler için pedal çevirecek.

Ankara Bisiklet Gönüllüleri Birliği Başkanı Mustafa Yetiş, yaptığı açıklamada, 13 Eylül Pazar günü Kolej İncesu Pazarı'ndan Çubuk'a doğru saat 09.30'da hareket edeceklerini belirterek, "Biz Ankara'daki tüm bisiklet sevdalılarını bu etkinliğimize davet ettik. Bu etkinliğimize yüze yakın bisikletlinin katılacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Programın Karagöl'de başlayacağını ifade eden Yetiş, şunları söyledi:

"Bisikleti olan herkes bu programa katılabilir. Sağolsun Çubuk Belediye Başkanı Sayın Tuncay Acehan, bizim için gerekli her şeyi düşünmüş. Ankara'dan Karagöl'e kadar hep yüksek tırmanış olduğundan, sürüşte zorlanacak arkadaşlar için otobüsler de ayarlanmış durumda. Bizim asıl programımızın birinci turu Karagöl'de başlayacak ve Atatürk Parkı'nda bitecek. Burada yapılacak çeşitli gösterilerin ardından ikinci turumuz Atatürk Parkı'nda start alacak ve Ulus'ta tamamlanacak. Ankara'dan bisikletleriyle başlayanlar için 140, Karagöl'den başlayanlar için ise 70 kilometrelik bir parkurda pedal çevrilecek."

Yetiş, amaçlarının Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit olan askerler başta olmak üzere tüm şehitleri anmak, terörü ve işbirlikçilerini kınamak, Türkiye'de yaşayan herkesin dil, din, ırk ayırt etmeden kardeşliğin pekiştirilmesine ve barışa dikkat çekmek olduğunu vurguladı.

Tüm Ankaralıları ve Çubukluları bisikletlerini alarak etkinliğe katılmaya davet eden Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise şehitler ve kardeşlik için pedal çevirecek bisikletçileari tebrik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bisikletçiler Şehitler İçin Pedal Çevirecek - Son Dakika


Advertisement