Bisikleti ile Ankara Yolunda - Son Dakika
Yerel

Bisikleti ile Ankara Yolunda

Bisikleti ile Ankara Yolunda

Manisa'dan Ankara'ya gitmek için bisikleti ile yola çıkan görme engelli vatandaş Bozüyük'te mola verdi.

20.12.2013 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'dan Ankara'ya gitmek için bisikleti ile yola çıkan görme engelli vatandaş Bozüyük'te mola verdi. İlçe Emniyet Müdürlüğünde Emniyet Müdürü Ümit Okumuş'un misafiri olan Namık Tuncel, daha sonra Eskişehir'e doğru yola çıktı.

Namık Tuncel isimli görme engelli vatandaşın Türkiye'deki engelli oranının hızla artmasına işaret etmek ve bu yükselişinde en büyük nedeni olan trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla özel bisikletiyle Manisa'dan Ankara'ya gitmek için yola çıktı. Namık Tuncel'in 1980 yılında alkollü bir sürücünün sebep olduğu trafik kazasında 2 gözünü birden kaybettiği öğrenildi. Otoban ve ana yollarda bisikletiyle Ankara'ya ulaştığında TBMM ve Başbakanlığa gitmeyi hedefleyen Tuncel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek engelliliğin en büyük nedeni olan trafik kazaları konusunda kesin ve kalıcı çözümlerin hayata geçirilmesini talep edeceğini söyledi. Namık Tuncel, "Bugün sadece bürokratların masa başında karar vermelerinin yeterli olmayacağına inanıyorum. Sayın Başbakanımıza engelliliğe sebep olan konuları ve engellileri engelli kaldıktan sonra ne gibi ihtiyaçlarla karşı karşıya kalındığına dikkat çekmek istiyorum. Eğer kendisi ile görüşme şansım olabilirse ben bir engelli olarak binlerce kilometre yol gidiyorum. Trafik kurallarına uyarak kazasız belasız Ankara'ya kadar gidebiliyorsam, normal vatandaşların bu kurallara uyması halinde çok rahat işlerine ve evlerine gidebileceklerini ispatlamaya çalışacağım. Kısacası Türkiye de ki trafik kazaları ile engelli kalışın farkındalığını anlatmak istiyorum. Bu yolculuğumda Hüseyin Keser kardeşimde bana refakat ediyor." dedi.

İlçe Emniyet müdürü Ümit Okumuş da görme engelli Namık Tuncel'i bir süre makamında misafir etti. Emniyet Müdürü Okumuş, "Kazaların önlenmesi için trafik kurallarına uyan duyarlı insanların artması ve küçük yaştan itibaren bu bilincin oluşturulması gerekiyor. Trafik kurallarının insanların huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yaşamaları için konulduğunun bilinmesi lazım. Sizi bu duyarlı davranışınızdan dolayı kutluyorum. Bir insanın hayatını kurtarmak tüm insan topluluğunun hayatını kurtarmakla eşdeğerdir. Bir kişi de bu bilinç oluşturulsa bile yolculuğunuz amacına ulaşmış olacaktır. Tekrar duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyor, hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi.

Görme engelli vatandaş Namık Tuncel ve refakatçisi Hüseyin Keser İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki kısa molanın ardından Eskişehir'e doğru yola çıktı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bisikleti ile Ankara Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement