Bisikletler 23 Nisan'da Dağıtılacak - Son Dakika
Yerel

Bisikletler 23 Nisan'da Dağıtılacak

Bisikletler 23 Nisan\'da Dağıtılacak

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bisiklet dağıtımı gerçekleştirileceğini bildirdi.

21.04.2016 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bisiklet dağıtımı gerçekleştirileceğini bildirdi.

Demirel, 29 Eylül 2010 tarih ve 27714 sayılı Resmi Gazete'de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanarak yürürlüğe giren "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"nın 2014-2017 yıllarını içerecek şekilde güncellendiğini kaydetti. Demirel, "Sayın Bakanımızın da öncelik verdiği programın hedefleri, bakanlığımızı ilgilendiren çeşitli strateji ve politika belgelerinde de zikredilmiştir. Nitekim 2014-2018 yıllarını kapsayan Onuncu Kalkınma Planı'nda da, "15 yaş ve üzeri nüfusta yeterli fiziksel aktivite yapanların oranının yüzde 62'ye çıkarılması" hedef olarak belirtilmektedir. Bu hedefi hayata geçirmek için en iyi alternatiflerden birisi de vatandaşları bisiklet kullanmaya teşvik etmektir. Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde obezitenin çok daha az görüldüğü ve yaşam beklentisinin yüksek olduğu görülmektedir" dedi.

BİSİKLET DAĞITIMLARI EŞ ZAMANLI YAPILACAK

"Bakanımızın talimatları doğrultusunda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için bir proje hazırlanmış ve proje kapsamında çeşitli hedef gruplara bisiklet dağıtımı yoluyla hareketli hayat tarzının benimsetilmesi hedeflenmiştir" diyen Demirel, şöyle devam etti:

"Daha sağlıklı bir hayat ve çevre için bisiklet kullanımını teşvik etmek üzere milletimiz için en anlamlı günlerden biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bisiklet dağıtımının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. İlimizde Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak çocuklarımıza ve gençlerimize düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması amaçlı Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 23 Nisan 2016 Cumartesi günü il merkezinde ve 12 ilçede eş zamanlı ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine 531 adet, Mihalıççık Yatılı Bölge Ortaokuluna 10 adet bisiklet törenle dağıtılacaktır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bisikletler 23 Nisan'da Dağıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement