Bisikletleriyle Kıtaları Aştılar - Son Dakika
Güncel

Bisikletleriyle Kıtaları Aştılar

Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü’nde bisiklet severler kıtaları birleştirdi.

20.09.2015 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü'nde bisiklet severler kıtaları birleştirdi. Zeytinburnu'ndan hareket eden bisikletli grup Boğaziçi köprüsünü geçerek Kadıköy'e kadar pedal çevirdi.

Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü dolayısıyla Beşiktaş Belediyesi ile Bisikletliler Derneği işbirliği ile İstanbul'da bisiklet turu düzenlendi. Dünyada otomobilsiz de yaşamanın mümkün olduğunu göstermek için tura katılan bisiklet tutkunları, Zeytinburnu'ndan hareket ederek önce Taksim'e oradan da Kadıköy'e pedal çevirdi. Pedal çevirerek Boğaziçi köprüsünü geçen bisikletli grup pedallarıyla kıtaları aştı. Polis korteji eşliğinde hareket eden bisiklet severler sorunsuz bir şekilde turu tamamladı.

"TRAFİKTE BİSİKLETLİLERİN DE OLDUĞUNU GÖSTERMEMİZ GEREKLİ"

Kıtaları bisikletle aşmak için bisikletiyle geziye katılan Şakir Albayrak, "Yaklaşık 5 yıldır bisiklet kullanıyorum. Bisiklete binmek güzel bir duygu ve çok mutluyum. Bisikleti dünyaya tanıtarak trafikte bisikletin de olduğunu belirtmemiz lazım. Buradan araç kullananlara bisikletli arkadaşlarımıza biraz daha saygı göstermelerini rica ediyorum" dedi.

"ARAÇSIZ BİR HAYATI PEDAL ÇEVİREREK DESTEKLİYORUZ"

Herkesi bisiklet kullanmaya davet eden Bektaş Samet Tamoğlu da, "Araçsızlık gibi anlamlı bir günde düzenlenen etkinliğe bizde katılıyoruz. Araçsız bir hayatı pedal çevirerek destekliyoruz. Ben buradan herkesin arabadan inip bisiklete binmesini tavsiye ediyorum. Herkes artık gaza basmak yerine pedala bassınlar. Herkesi bisikletlenmeye davet ediyorum" diye konuştu.

"BİSİKLET ÖNEMLİ BİR ULAŞIM ARACIDIR"

İstanbul trafiğinde bisiklet kullanmanın daha kolay olduğunu dile getiren Halil Atalay ise, "Bisiklet İstanbul'da bir ulaşım aracıdır. İstanbul'da ki trafik sorunu varken güvenlik bir şekilde bisiklet kullanabilirsiniz. Herkesin tek tek araçlarla çıkmasından dolayı trafik artık gitmiyor duruyor. Bu gün Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü ve biz bisikletlerle kıtalar arası gezi yapacağız. Kıtaları bisikletle geçmek için Merter'den hareket ettik. Bu geziye katılan 7 yaşından 70 yaşına kadar insanlarımız var. Bu zorlu yolculuğu başarabilecek insanlar İstanbul'da bisiklet sürebilecek konumda olduklarını gösterecekler" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bisikletleriyle Kıtaları Aştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement