Bisikletli Baysal'ın Trafik Kazasında Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Bisikletli Baysal'ın Trafik Kazasında Ölümüne İlişkin Dava

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki görüşünde, sanığın "Bilinçli taksirle ölüme sebep vermek" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

30.10.2014 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasan Berk Baysal adlı bisikletlinin, Konya-Ankara karayolunda otomobil çarpması sonucu ölümüne ilişkin şoför Uğur Küçük'e "Bilinçli taksirle ölüme sebep vermek" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Baysal'ın yakınları ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen tanık Uğur Sertyeleser, olay gecesi Uğur Küçük'ü aracının içinde alkol alırken gördüğünü ve sanığın kendisine 'Tüp paramı ver, seni Gölbaşı'na bırakayım' dediğini söyledi.

Gece servisi kaçırdığı için mecbur araca bindiğini savunan Sertyeleser, şunları kaydetti:

"Uğur, alkollüydü. Aracına binmek istemedim ancak ısrarı ve geç olması sebebiyle araca binmek zorunda kaldım. Başka araç olmadığı için can güvenliğimin tehlikede olduğunu bile bile araca bindim. Uğur, bana 'Burada bir kulüp var, gidelim' dedi. Ben gitmedim, Uğur da sinirlenerek beni Ankara çıkışındaki bir petrolde bıraktı. Beni bıraktıktan sonra nereye gitti, ne yaptı bilmiyorum."

Baysal'ın yakınlarının avukatı Erdem Eren, sanık Küçük'ün asli ve tam kusurlu olduğunun savcılık ve Adli Tıp raporlarında ortaya konulduğunu belirtti.

Sanık avukatı Gürcan Kale ise müvekkilinin, soruşturmanın genişletilmesi için keşif talebi ve sanığın olay gecesi aldığı alkolün hareketlerinin üzerindeki etkisi için uzman bilirkişi raporu alınması talebinde bulundu. Kale, Adli Tıp Kurumu raporundaki aleyhte olan hususlarla dinlenen tanık beyanını da kabul etmediklerini söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Zekai Yusuf Sarıbay, keşif talebini, kaza tespit tutanağı, bilirkişi raporu, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Raporu ve dosyadaki olay yeri fotoğraflarını göz önünde bulundurarak reddetti. Sarıbay, alkolün etkisine ilişkin talebin ise sanığın alkollü olduğuna dair beyanları ile ortada olduğu ve kesin bir ölçüm bulunmadığı için rapor alınmasını mümkün olmadığı için talebin reddine kara verdi.

Savcı Sarıbay, esas hakkındaki görüşünde, sanığın kazanın oluşmasında tam ve kusurlu olduğunu, Hasan Berk Baysal'ın bulunmadığını ifade ederek, "Bilinçli taksirle ölüme sebep vermek" suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı Kale, müvekkilinin adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verilmesini istedi.

Hakim Bülent İlkılıç, sanığın kaçma şüphesinin devam ettiğini belirterek talebi reddetti.

Hakim İlkılıç, sanığın Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla esas hakkındaki savunmasının alınması için Elmadağ Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna yazı yazılması ve sanık avukatının esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için süre vererek, duruşmayı erteledi.

Duruşma öncesinde Ankara Bisikletliler Ortak Platformu üyeleri, adliye önünde basın açıklaması yaptı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bisikletli Baysal'ın Trafik Kazasında Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement