Bisikletli Kardeşlere Çarpan Sürücü: Keşke O Çocuk Yerine Ben Ölseydim - Son Dakika
Güncel

Bisikletli Kardeşlere Çarpan Sürücü: Keşke O Çocuk Yerine Ben Ölseydim

Bisikletli Kardeşlere Çarpan Sürücü: Keşke O Çocuk Yerine Ben Ölseydim

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde geçen Temmuz ayında güvenlik şeridinde arızalanan motosikletlerini tamir eden kardeşlere otomobiliyle çarpıp, 11 yaşındaki Melih Aydemir'in ölümüne, ağabeyi 19 yaşındaki Semi Aydemir'in de yaralanmasına neden olan tutuklu sanık 71 yaşındaki Mahmut Sadıç'ın yargılanmasına devam edildi.

14.04.2016 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde geçen Temmuz ayında güvenlik şeridinde arızalanan motosikletlerini tamir eden kardeşlere otomobiliyle çarpıp, 11 yaşındaki Melih Aydemir'in ölümüne, ağabeyi 19 yaşındaki Semi Aydemir'in de yaralanmasına neden olan tutuklu sanık 71 yaşındaki Mahmut Sadıç'ın yargılanmasına devam edildi. Hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istenen Mahmut Sadıç, 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında, "Keşke o çocuğun yerine ben ölseydim" dedi. Tahliye istemini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Mudanya İlçesi Seyirtepe Evleri'nde geçen Temmuz ayında meydana gelen trafik kazasında, arıza yapan 34 BRJ 32 plakalı motosikletlerini güvenlik şeridinde tamir etmek isteyen Semi Aydemir ve kardeşi Melih Aydemir'e, Mahmut Sadıç yönetimindeki 16 JP 096 plakalı otomobil çarptı. Melih Aydemir kaza yerinde yaşamını yitirdiği kazada sürücü ile birlikte yaralanan Semi Aydemir Mudanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada kendisi de yaralanan ve taburcu olduktan sonra adliyeye çıkartılan Mahmud Sadıç tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakkında 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle Ölüme Neden olmak' ve 'Taksirle Yaralamak' suçlarından toplam 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Mahmut Sadıç geçen Şubat ayında çıktığı ilk duruşmada, güvenlik şeridinde kardeşlere çarptığı yer alan Mobese kamerası görüntülerini izleyen mahkeme heyeti tarafından tutuklandı. Daha sonra olay yerinde yapılan keşifte bilirkişi Mahmut Sağdıç'ı asli kusurlu olarak buldu.

Mahmut Sadıç'ın yargılanmasına devam edildi. Kazada ölen gencin ailesinin katıldığı duruşmada ifade veren Mahmut Sadıç, çok üzgün olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ben de yaşlılığa bağlı birçok hastalık var. Olay günü bir arkadaşımın cenazesine gidiyordum. O gün çok üzgündüm. Elimde olmayan sebeplerden dolayı tansiyonum yükseldi. Bende yüksek tansiyon var. Nadiren de olsa tansiyonumun yükseldiği zaman bilinç kaybı yaşayabiliyorum. Geçici bilinç kaybı yaşadığım zamanda bu kaza meydana gelmiş olabilir. Olaydan dolayı çok üzgünüm. Keşke o çocuk ölmeseydi de ben ölseydim."

Sadıç daha sonra tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti beklenen bazı eksik evrakların gelmesi için yargılamayı ertelerken sanığın tahliye istemini kabul etmedi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bisikletli Kardeşlere Çarpan Sürücü: Keşke O Çocuk Yerine Ben Ölseydim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement