Bisikletliler Derneği'nden "Daha Fazla Bisiklet Yolu" İsteği - Son Dakika
Güncel

Bisikletliler Derneği'nden "Daha Fazla Bisiklet Yolu" İsteği

Bisikletliler Derneği\'nden "Daha Fazla Bisiklet Yolu" İsteği

Bisikletliler Derneği, yerel yönetimlerden daha fazla bisiklet yolu açılmasını ve mevcut yolların otopark olarak kullanılmasının önüne geçilmesini istedi.

17.04.2016 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bisikletliler Derneği, yerel yönetimlerden daha fazla bisiklet yolu açılmasını ve mevcut yolların otopark olarak kullanılmasının önüne geçilmesini istedi.

Bisikleti, yaşamın bir parçası haline getirmeyi, güvenli bisiklet yolları ve park yerlerinin oluşmasını sağlayarak, bisiklet kültürünü, bisiklet turizmini geliştirmeyi amaçlayan Bisikletliler Derneği, TÜYAP Beylikdüzü'nde açılan Avrasya Bisiklet Fuarı'na katıldı. Dernek yöneticileri ve gönüllüleri 208 metrekarelik alanda bisiklet kullanmayı öğrenmek isteyen başta kadınlar olmak üzere her kesimden olanlara yardım etmeye çalıştı.

MARMARA DEPREMİ'NDEN SONRA İLK KEZ PEDAL ÇEVİRDİ

Yalova'da 17 Ağustos 1999 tarihindeki depremde aynı aileden 2 yakınını kaybeden, emekli Hulki Tuncay, çok sevdiği bisikletinin de enkaz altında kaldığını söyledi. Tuncay, "Çocukluğumdan bu yana bisiklet sevgim vardı. 1999 yılından bu yana ilk defa biniyorum. O günden bu yana ilk kez kullanıyorum. Vitesli bisikleti ilk kez kullanıyorum. Fuar sayesinde kısa tur attım. Bisiklet hayatı, yaşam spor, eğlenceyi anlatıyor" dedi.

ANADOLU YAKASI DAHA ŞAHSLI

Bisikletliler Derneği yöneticilerinden Ayten Düz, 2008'den bu yana bisikleti seven herkesi tek çatı altında toplama ve daha fazla bisiklet kullanılmasını hedeflediklerini bildirirken, "Her yerde Amsterdam'da olduğu gibi bisikleti rahat kullanmak istiyoruz. Çok az bisiklet yolumuz var. İstanbul'un Anadolu yakası bisiklet yolları bakımından biraz daha şanslı. Merter, Bakırköy, Yeşilköy'e kadar giden bisiklet yolumuz var ama orada çok fazla araç park edildiği için pek kullanılamıyor. Hep beraber bisiklet yollarına sahip çıkmalıyız" dedi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bisikletliler Derneği'nden 'Daha Fazla Bisiklet Yolu' İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement