Bişkek'teki Kazada Ölen 2 Pilot 1 Teknisyen Son Yolculuklarına Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Bişkek'teki Kazada Ölen 2 Pilot 1 Teknisyen Son Yolculuklarına Uğurlandı

Bişkek\'teki Kazada Ölen 2 Pilot 1 Teknisyen Son Yolculuklarına Uğurlandı

KIRGIZİSTAN'ın başkenti Bişkek'te meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden ACT Havayolları'nın 4 mürettabatından Türkiye'ye getirilen iki pilot ve bir teknisyen için İstanbul'da cenaze töreni düzenlendi.

19.01.2017 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KIRGIZİSTAN'ın başkenti Bişkek'te meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden ACT Havayolları'nın 4 mürettabatından Türkiye'ye getirilen iki pilot ve bir teknisyen için İstanbul'da cenaze töreni düzenlendi. Törende bir araya gelen üç acılı aile, taziyeleri birlikte kabul etti, birlikte saf tuttu ve birlikte gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazlarının ardından, 3 cenaze defnedilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Hong Kong-Bişkek seferini yaptığı sırada alçalma anında düşen ACT Havayolları'na ait Boeing 747 tipi uçakta yaşamını yitiren Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Teknisyen İhsan Koca için Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Saat 11.00 sıralarında THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a gelen cenazeler, 15.00 sıralarında Türk bayraklarına sarılı şekilde askeri tören mangası tarafından camiye getirildi.

AİLELER BİR ARADA TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Cami avlusunda taziyeleri Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı'nın eşi Gülseren Dirancı, oğlu Alp Onur Dirancı babası Mehmet Dirancı, Öndül ailesi adına eşi Şükran Öndül, oğulları Gökçe, Gökselin ve Tolunay Öndül ile kardeşi Memiş Öndül, Koca ailesi adına da İhsan Koca'nın oğulları Emre ve Eren Kara ile kardeşleri Cevde ve Zeki Kara kabul etti.

SEVENLERİ VE MESLEKTAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olan pilotlar Dirancı ve Öndül ile teknisyen Koca'nın cenaze törenine başta çalıştıkları ACT Havayolları yöneticileri ile personeli, askeri erkan, havacılık sektöründen isimler katıldı.

TABUTLARA SARILARAK GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Cenazelerin askerler tarafından avluya getirilmesinin ardından aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Kendi cenazelerinin başına giden aileler burada tabutlara sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

PİLOT OĞLU DA ÜNİFORMASIYLA CENAZEDEYDİ

Ayrıca ikinci kaptan Kazım Öndül'ün kendisi gibi THY'de pilot olan ortanca oğlu Gökçe Öndül, babasını son yolculuğuna pilot kıyafetleriyle uğurladı.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından hayatını kaybeden pilotlar ile teknisyen için helallik alındı. Daha sonra tabutlar askerlerin omuzlarında top aracına taşındı. Top arabalarıyla kısa bir süre taşınan cenazelerin ardında aileler kol kola girerek yürüdü. Askeri törenin ardından cenazeler memleketlerine gönderildi.

Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı'nın cenazesi memleketi Balıkesir Ayvalık'a, Kazım Öndül'ün cenazesi Konya Akşehir'e İhsan Koca'nın cenazesi ise memleketi Eskişehir'de yarın öğlen kılınacak cenaze namazlarının ardından toprağa verilecek - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bişkek'teki Kazada Ölen 2 Pilot 1 Teknisyen Son Yolculuklarına Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement