Bismil'de Terör Olaylarına Karışan 3 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Bismil'de Terör Olaylarına Karışan 3 Kişi Tutuklandı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde farklı tarihlerde meydana gelen farklı terör olaylarına karıştığı tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı.

28.07.2015 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde farklı tarihlerde meydana gelen farklı terör olaylarına karıştığı tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Bismil ilçe merkezinde farklı tarihlerde meydana gelen yol kesme, emniyet görevlilerine el yapımı patlayıcı, molotof kokteylli ve havai fişekli saldırılarda bulunma, bazı ikametlere ve araçlara el yapımı patlayıcı ile saldırma suçlarına karışan 3 kişi terörle mücadele ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Açıklamada, "Bismil ilçe merkezinde farklı tarihlerde meydana gelen yol kesme, emniyet görevlilerine el yapımı patlayıcı, molotof kokteylli ve havai fişekli saldırılarda bulunulması, bazı ikametlere ve araçlara el yapımı patlayıcı ile saldırılarda bulunulması ve bir kişinin yaralanması olayları ile ilgili Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan 2015/1683 numaralı soruşturma kapsamında; 25 Temmuz 2015 tarihinde olaylarla ilgileri olduğu değerlendirilen Ö.O., M.Y. ve U.K., isimli 3 kişi gözaltına alınmış olup, 27 Temmuz 2015 tarihinde emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı'nca alınan ifadelerinin ardından Türk Ceza Kanunu'nun 314/2, Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası yapma' eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Bismil Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişlerdir. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce sorguları tamamlanan şüpheliler Ö.O., M.Y. ve U.K. isimli 3 kişinin tutuklanmalarına karar verilmiş olup konumlarına uygun ceza infaz kurumlarına gönderilmişlerdir" denildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bismil'de Terör Olaylarına Karışan 3 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement