Bismil'de Ydg-H'ye Operasyon; 12 Gözaltı (2) - Son Dakika
Güncel

Bismil'de Ydg-H'ye Operasyon; 12 Gözaltı (2)

Bismil\'de Ydg-H\'ye Operasyon; 12 Gözaltı (2)

Valilik: OPERASYONA İHA KATILDI Diyarbakır Valiliği, Bismil İlçesi'nde yakalanan 12 YDG-H'lilerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şüphelilerin kendilerini YDG-H üyesi olarak tanıtan suç örgütünün organize olarak, ilçede özel işyerlerinde kişilerin hürriyetini tehdit ettikleri, terör örgütüne eleman temin ettikleri (11 ve 13 yaşlarındaki çocukları terör örgütüne teslim ettikleri), rakip gördükleri dernek ve siyasi parti binalarına saldırdıkları, toplumsal olay görünümlü terör eylemleri yaptıkları ve bu eylemlerde müdahale eden güvenlik görevlilerine karşı, molotof bombası, ses bombası vb. silahları kullanarak saldırıda bulunduklarının ortaya çıkarıldğını belirtti.

06.05.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Valilik: OPERASYONA İHA KATILDI

Diyarbakır Valiliği, Bismil İlçesi'nde yakalanan 12 YDG-H'lilerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şüphelilerin kendilerini YDG-H üyesi olarak tanıtan suç örgütünün organize olarak, ilçede özel işyerlerinde kişilerin hürriyetini tehdit ettikleri, terör örgütüne eleman temin ettikleri (11 ve 13 yaşlarındaki çocukları terör örgütüne teslim ettikleri), rakip gördükleri dernek ve siyasi parti binalarına saldırdıkları, toplumsal olay görünümlü terör eylemleri yaptıkları ve bu eylemlerde müdahale eden güvenlik görevlilerine karşı, molotof bombası, ses bombası vb. silahları kullanarak saldırıda bulunduklarının ortaya çıkarıldğını belirtti.

Valilik açıklamasında, "Söz konusu suç örgütünün üyesi, toplam 16 şüpheli hakkında Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği talimat doğrultusunda; zırhlı araçlar, insansız hava araçları desteğinde, Jandarma Adli Kolluk Birimleri, Jandarma Komando Timleri, Polis Özel Harekat Timleri, Polis Terörle Mücadele Birimleri ve Polis Çevik Kuvvetinin katılımıyla 06 Mayıs 2015 tarihinde saat 05.30'ten itibaren Bismil ilçe merkezinde Bismil Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan arama kararına istinaden 15 ayrı adrese eş zamanlı operasyon icra edilmiştir. Planlanan operasyon neticesinde, 12 şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmış olup, 3 şüphelinin yakalama çalışmalarına devam edilmektedir" denildi.

BELEDİYE BAŞKANININ EVİ DEĞİL

Ele geçirilen silah ve malzemelerin belirtildiği açıklamada, "Ayrıca bazı basın yayın organlarında arama faaliyeti icra edilen evlerden birisinin Bismil Belediye Başkanı'na ait olduğu yolunda haberler çıkmıştır. Operasyon yapılan söz konusu evin başka bir şahıs adına kayıtlı olduğu tespit edilmiş olup, Bismil Belediye Başkanı'na ait olduğuna dair herhangi bir bilgi ve belge bulunmamaktadır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bismil'de Ydg-H'ye Operasyon; 12 Gözaltı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement