Bitlis: Bitlis'te Sel - Son Dakika
Güncel

Bitlis: Bitlis'te Sel

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nin Aydınlar Beldesi'nde Etkili Olan Yağmur Sonucu Meydana Gelen Selde Bazı Yollarla İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebekesi Tahrip Olurken, Elektrik Direkleri de Devrildi.

02.11.2006 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nin Aydınlar Beldesi'nde etkili olan yağmur sonucu meydana gelen selde bazı yollarla içme suyu ve kanalizasyon şebekesi tahrip olurken, elektrik direkleri de devrildi.

Günlerdir belli aralıklarla etkili olan yağmur sonucu Aydınlar Beldesi'nin 7 farklı bölgesinde sel baskınları meydana geldi. Dere yataklarının taşması sonucu ilçedeki bazı yollar ile içme suyu ve kanalizasyon şebekesi tahrip olurken, elektrik direkleri de devrildi. Süphan Dağı eteğinden bulunan 5 bin nüfuslu beldede elektrik kesintisi olduğu kaydedildi. Belde Belediye Başkanı Başkanı Mecit Özçalımlı, son 20 gün içerisinde etkili olan yağmur sonucu beldede 7 kez sel ve heyelan yaşandığını ifade etti. Yaşanan bu sel ve heyelanların bir gün beldeyi beraberinde götürüceğini kaydeden Başkan Özçalımlı, gelen seller sonucu beldedeki ev ve ahırların büyük bir bölümünün yanı sıra trafo merkezlerinin de zarar gördüğünü anlattı. Yıllardır beldeyi afet kapsamına almak için uğraş verdiğini söyleyen Başkan Özçamlı, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerinin sel sularıyla birlikte Süphan Dağı'ndan gelen taşları durdurmalarının imkansız olduğunu ve kendilerinin Bayındırlık Müdürlüğü'ne yönlendirdiğini ifade etti. Bayındırlık Müdürlüğü'nün herhangi bir işlemin yapmadığını iddia eden Özçalımlı, "Beldemizde bulunan okulun iki tarafı da sel yatağıdır. Burada eğitim gören 600 öğrencinin yanı sıra 30 öğretmen bulunuyor. Okulun yanındaki sağlık ocağında ise doktor ve hemşireler görev yapıyor. Bu insanlara zarar gelmesi halinde bunun hesabını kim verecek" dedi.

Bundan 6 yıl önce yaşanan bir selde 2 kişinin hayatını kaybettiğini de hatırlatan Başkan Özçalımlı, "Bundan 15 gün önce gelen sel sonucu kapanan Adilcevaz - Erçiş karayolunda bir TIR şoförü hayatını kaybetti. Her sel felaketinde yüzlerce hayvanımız telef oluyor, tarım arazilerimiz kullanılamaz hale geliyor. Ne yapacağızı şaşırdık. Devletin bir an önce Aydınlar Beldesi'ne el atması lazımdır. Beldemizi Harebekazık denilen bölgeye taşımak istiyoruz. Devletin belde halkı için burada afet konutları yapmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Aydınlar Beldesi Belediye Başkanı olarak ilgili tüm kurumlarla gerekli yazışmaları yaptığında dile getiren Özçalımlı, İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Çoşkun'un da beldeye gelerek bizzat yaşanan felaketi yerinde gördüğünü söyledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bitlis: Bitlis'te Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement