Bitlis Dondurucu Soğukta Hayvanlarla Birlikte Kaplıca Keyfi - Son Dakika
Güncel

Bitlis Dondurucu Soğukta Hayvanlarla Birlikte Kaplıca Keyfi

Bitlis Dondurucu Soğukta Hayvanlarla Birlikte Kaplıca Keyfi

Dondurucu soğukta hayvanlarla birlikte kaplıca keyfi Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA) - BİTLİS'in Güroymak İlçesi'nin Budaklı Köyü'nde bulunan kaplıca, kış aylarında da dolup taşıyor.

05.02.2016 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dondurucu soğukta hayvanlarla birlikte kaplıca keyfi

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA) - BİTLİS'in Güroymak İlçesi'nin Budaklı Köyü'nde bulunan kaplıca, kış aylarında da dolup taşıyor. Hava sıcaklıklarını sıfırın altında olduğu bölgede hayvanları ile birlikte kaplıcaya giren gençler, yorgunluklarını atıp dinlendiklerini ve sıcak suda bol bol eğlendiklerini söylüyor.

Güroymak'a 8, Bitlis'e ise 30 kilomtere uzaklıkta bulunan Nemrut Dağı eteklerindeki Budaklı Kaplıcası, özellikle kış aylarında gençlerin eğlence mekanı oluyor. Sabahın erken saatlerinde kalkan gençler, köydeki işlerini bitirdikten sonra atlarını alarak kaplıcanın yolunu tutuyor. Gençler, soğuk havada su sıcaklığının 40- 50 dereceye çıktığı kaplıcada hayvanları ile birliket yüzmenin keyfini çıkartıyor.

DONDURUCU SOĞUKTA YÜZMEK BÜYÜK KEYİF

Atıyla birlikte kaplıcada yıkanan Yusuf Avcil, Budaklı'nın yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olduğunu özellikle yaz aylarında romatizmal hastalığı olan insanların bu kaplıcayı tercih ettiklerini belirtti. Avcil şunları anlattı:

"Kış aylarında buralar çok soğuk. Bazen de ulaşım sıkıntılı olması nedeniyle insanlar yaz aylarında olduğu gibi kalabalık gelmiyorlar. Ancak fotoğraf meraklıları geliyor. Kışın köy gençleri olarak sürekli içeride kalan ve kirlenen manda ve atlarımızı yanımıza alıp kaplıcaya geliyoruz. Bir yanda hayvanlarımızı yıkarken, bir yandan da eğleniyoruz. Bazen bizler kaplıcaya geldiğimizde dondurucu soğuklar da oluyor. Ama soğuk havada sıcak kaplıcada yüzmek büyük keyif veriyor."

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis Dondurucu Soğukta Hayvanlarla Birlikte Kaplıca Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement