Bitlis-Erzurum Gönül Köprüsü Buluşması" - Son Dakika
Politika

Bitlis-Erzurum Gönül Köprüsü Buluşması"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Tek sıkıntımız güvenlik. Bu ülkemizin 40 yıldan beri uğraştığı bir sorun. Bu fedakar millet terörü de kökünden söküp atacak.

02.09.2016 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Tek sıkıntımız güvenlik. Bu ülkemizin 40 yıldan beri uğraştığı bir sorun. Bu feda kar millet terörü de kökünden söküp atacak. Bu coğrafya kardeşçe yaşadı, bundan sonra da yaşayacak." dedi.

Demiröz, AK Parti Genel Merkezince Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Konferans Salonu'nda düzenlenen "Bitlis- Erzurum Gönül Köprüsü Buluşması" programında, kadim kent Bitlis'in 7 bin yıllık geçmişi bulunduğunu söyledi.

Bitlis merkez ve ilçelerinin 338 bin nüfusa sahip olduğunu anlatan Demiröz, kentin tüm ilçelerinin ayrı güzellikleri bulunduğuna işaret etti.

Kentin eğitimde Bitlisli iş adamlarının destekleriyle iyi yerde olduğunu dile getiren Demiröz, "En büyük eksikliğimiz işsizlik. Bölgenin insanları çok çalışkan. Ancak mevsimin kısa olması nedeniyle bir şey yapılamıyor. Üretim çok az. Herkes devlet memuru olamıyor. TYÇP kapsamında 5 bin kişi çalıştırıyoruz. Ancak süresi dolduğunda bunlar da ayrılmak zorunda kalıyor. Bu ilin en büyük sorunu işsizlik." diye konuştu.

Bitlis'te termal kaplıcaların yapılabileceği suların olduğunu ifade eden Demiröz, "Burada enerji üretilebilir. Kayakta iyi sporcular yetişiyor. Kış ve yaz sporlarına uygun alanlarımız var. Bisiklet yarışları, inanç turizmi olsun, her şeye müsait. Tek sıkıntımız güvenlik. Bu ülkemizin 40 yıldan beri uğraştığı bir sorun. Bu fedakar millet terörü de kökünden söküp atacak. Bu coğrafya kardeşçe yaşadı, bundan sonra da yaşayacak." dedi.

"Burada köprüler atıldı, hiçbir zaman kopmayacak"

Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise Erzurum ile gönül köprülerinin geçmişte kurulduğunu belirtti.

"Kardeşlik bağlarını sıkılaştıran, birlik ve beraberlik içinde yaşatan, şehitlerimizin fedakarlığıdır." ifadesini kullanan Çınar, "Burada köprüler atıldı. Allah'ın izniyle hiçbir zaman kopmayacak. Müslümanlar kardeştir. Kardeşlik ilişkilerini geliştirmek için de demek ki gönül köprülerinin şehirler arasında kurulması gerekiyor. Bunun daim olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Bitlis'in son günlerde terörle fazla anılmaya başladığını dile getiren Çınar, şöyle devam etti:

"Bugünkü emperyalist egemen devletlere, 'dünyanın mafyası' diyorum. Jandarma hukuki bir terimdir. Mafya, kötülük yapar, öldürür, tehdit eder. Bunlar aslında bir devlet değil, cinayet ve terör örgütüdür. Geçmişte de bugün de böyle. 100 yıl önce Çanakkale'ye ne için geldilerse, Türkiye'yi hedef olarak, bugün de İslam aleminin kalbine vurmak için Suriye'ye geldiler. Herkesin ve özellikle Kürt kardeşlerimizin bunu bilmesi gerekir. Bunların 'Demokrasi ve özgürlük götürüyoruz' diye gittikleri, eskiden de bugün de, bütün toplumlar cehenneme döndü. Afganistan, Suriye, Yemen ve Irak, aklınıza neresi gelirse. Bunların büyük çoğunluğu Müslüman ülkeler. Bunları birbirlerine kırdırırken ve birbirleriyle uğraştırırken kıymetli madenlerini kullanmaya başlıyorlar. Bunu görmemek büyük bir ahmaklık."

DAEŞ, YPG, PKK ve FETÖ'nün bir olduğunu anlatan Çınar, "Gerilla deyip gönderdiklerinin hepsi ölüp gidiyor. Bir yerden dönmek gerekir. Biz de bunun için mücadele ediyoruz. Bir general sohbet sırasında 'Örgütün, PKK'nın merkezi Kandil'dir, kalbi Diyarbakır, omurgası ve beli Bitlis'tir' dedi. Bitlis dağlık ve geniş ormanlık alanlara sahip. Fare gibi ormanlara girip çıkıp saklanıyorlar. Eylem yapıyorlar. Ama sorun yok. Hepsinin hakkından geliyoruz ve geleceğiz. Bunun için ölmek gerekiyorsa ölürüz." değerlendirmesinde bulundu.

"Üzerimize düşeni yapmaya hazırız"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise medeniyetler kenti Bitlis ile Erzurum'un gönül köprüsünün geçmişe dayandığını söyledi.

Bitlis'in birçok tarihi eserle dolu olduğuna işaret eden Sekmen, şunları kaydetti:

"Erzurum'da keşfedilmeyi bekleyen güzellikler var. Bitlis'e de Allah'ın verdiği çok güzel nimetler var. Bunları tespit edersek, şehirlerimiz bir varlıkla ve bollukla karşılaşabilir. Biraz düşünelim. Fedakarlığımızı ortaya koyalım. Bugün buraya Genel Merkezimizin aldığı karar gereği, iki şehir arasındaki kardeşliği oluşturmaya geldik. Kederler paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır. Yapılacak her yardım, mutlaka karşılığını fazlasıyla verecektir. Bugün bir başlangıç yapıyoruz. Bitlis ile kardeş şehir oluyoruz. Çam sakızı çoban armağanı bir yardımla geldik. Bu yardımlarımız artacaktır. Vermekle azalmayacağını, artacağını biliriz. Biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız."

"Terörle 40 yıl mücadele veren bir ülke olduk"

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da bu coğrafyada yaşadıkça ülkeyi bölmeye çalışanların var olacağının bilinmesi gerektiğini dile getirdi.

"Bu bölge halkı terörden çok çekti. Bu sadece bölgenin değil, Türkiye'nin derdidir." diyen Kışla, şu ifadeleri kullandı:

"Terörle 40 yıl mücadele veren bir ülke olduk. 'Terörün belini kırdık' dediğimiz bir noktada başka bir terör örgütü, 15 Temmuz'da bir darbeye teşebbüs etti. Milletçe birkaç saat içinde demokrasiyi ülkenin yönetimine teslim etmiş olduk. Batılı dostların sevinemediği gördük. Bu, Türkiye'nin dostu ve düşmanını ortaya koydu. Artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Birlik ve beraberliğimiz olduğu müddetçe piyonların istedikleri yerine gelmeyecekti. Terör bir güvenlik sorunu ve insan psikolojisinin nasıl etkilediğini çok yakından gördük. Bu bölgenin yeniden inşasında devlet olarak kamu kurumları da üzerlerine düşeni yapacaklar. Kamu ve özel sektör de elinden geleni yapmalı. 15 Temmuz ve 7 Haziran sonrası, millet bayrağının yanında yer almıştır. Bu bölgede terörden etkilenen kardeşlerimize gönül köprüsü projesi uyguluyoruz. 12 ilde uygulandı. Bitlis'te ilk defa gerçekleştiriliyor."

BEÜ öğretim görevlisi Törehan Serdar'ın slayt gösterisi eşliğinde katılımcıları bilgilendirmesinin ardından, karşılıklı hediyelerin verilmesiyle program sona erdi.

Programa, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri, iş adamları, partililer ve Erzurum'dan gelen heyet katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bitlis-Erzurum Gönül Köprüsü Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement