Bitlis - 'Fırat Kalkanı' Şehidi Astsubay Bitlis'te Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Bitlis - 'Fırat Kalkanı' Şehidi Astsubay Bitlis'te Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bitlis - \'Fırat Kalkanı\' Şehidi Astsubay Bitlis\'te Son Yolculuğuna Uğurlandı

'Fırat Kalkanı' şehidi astsubay Bitlis'te son yolculuğuna uğurlandıSURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan ve tedavi gördüğü Gaziantep'teki hastanede şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz, memleketi Bitlis'in Ahlat ilçesinde toprağa verildi.

26.11.2016 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Fırat Kalkanı' şehidi astsubay Bitlis'te son yolculuğuna uğurlandı

SURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan ve tedavi gördüğü Gaziantep'teki hastanede şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz, memleketi Bitlis'in Ahlat ilçesinde toprağa verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesinde saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü Gaziantep'teki hastanede şehit olan 25 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz için memleketi Bitlis'in Ahlat ilçesi'nde tören düzenlendi. Törene İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, kurum amirleri, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin kortej yürüyüşünde tekbirler getirilerek, 'Kahrolsun PKK' sloganları atıldı. Daha sonra Şehit Topuz'un Türk bayrağına sarılı naaşı, törenin düzenleneceği Ulu Cami önüne getirildi.

ARKADAŞLARI TABUTA 4 KURŞUN KONULDU

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz'un yakınları gözyaşı dökerek tabuta sarılırken, onları vatandaşlar ve askerler teselli etmeye çalıştı. Şehidin polis olan ağabeyi Haluk Topuz da şehit olan kardeşinin bordo beresini takıp fotoğrafını taşıdı. Tören alanında şehidin tabutunun üzerine silah arkadaşları tarafından bordo beresi ve tabutun yan tarafına ise 4 kurşun bırakıldı.

Öğle namazının ardından İl Müftü Vekili Ramazan Çiftçi şehidih cenaze namazını kıldırdı ve dualar edildi. Tekrar ilçenin çıkışına kadar devam eden kortej yürüyüşünün ardından şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Topuz'un cenazesi Abdurrahman Gazi Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

VALİNİN KONUŞMASI

Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, vatana, millete, Allah yolunda bu davaya, namusa, şerefe ve her şeye sahip çıkıp o yolda canını verdiği için Cenab-ı Allah'ın şehitleri en yüksek mertebeye çıkardığını söyledi. Vali Çınar şöyle konuştu: "Hepimizin başı sağolsun. Allah ailesine sabırlar versin. Allah kahraman ordumuzu, polisimizi, korucumuzu, bu yolda vatan için mücadele eden bütün insanlarımızı korusun. Bir Haçlı Seferi başlatılmış durumda. Bütün İslam alemi sefil olmuş durumda. Bütün egemen dediğimiz zalimler, İslam alemine saldırmış durumda. Bütün şehitlerimiz şehadet için canını ortaya koymuş. Kahraman arkadaşlarımız emin olun ki sadece Türkiye için mücadele etmiyorlar. Bütün İslam alemi ve dünyanın bütün mazlum ve Müslüman olmayan alemi içinde mücadele ediyorlar. Bu çok büyük bir dava. Bu çok büyük bir mücadele. Önümüzdeki yıllar Allah'ın izniyle bizim Müslümanların yılı olacak. Biz çok güçlüyüz ve çok daha güçleniyoruz."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

HabeR-Kamera: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis - 'Fırat Kalkanı' Şehidi Astsubay Bitlis'te Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement