Bitlis'in Hizan ilçesinde Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi - Son Dakika
Güncel

Bitlis'in Hizan ilçesinde Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Kobani'ye yönelik saldırıları protesto etmek için bir grup Bitlis'in Hizan ilçesinde bir araya gelerek eylem yaptı ve Hizan'da da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

08.10.2014 20:11  Güncelleme: 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kobani'ye yönelik saldırıları protesto etmek için bir grup Bitlis'in Hizan ilçesi'nde bir araya gelerek eylem yaptı. Hizan'ın Tatvan Caddesi üzerinde, toplanan bir grup işyerlerine zarar verdi. Gruba gözyaşartıcı bomba ve basınçlı suyla müdahale edildi. Bitlis Valiliği tarafından Hizan'da saat 19.00 itibariyle ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Tatvan'da akşam saatlerinde olaylar çıktı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan BDP ilçe binası önünde toplanan yaklaşık bin kişi slogan atarak aynı cadde üzerinde bulunan Ak Parti ilçe binasına kadar yürümek istedi. Bina önünde güvenlik önlemi alan polisler kalabalığın geçmesine izin vermeyince gerginlik yaşandı. Bunun üzerine yüzleri kapalı bazı kişilerin taş atmaya başlaması üzerine olaylar çıktı. Polis grubu dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullandı. Gruptakilerde polise taş ve molotof kokteyli attı.

BANKA ŞUBESİ VE BİR ÇOK İŞ YERİNE ZARAR VERİLDİ

Çıkan olaylar cadde ve sokak aralarında devam ederken gruptakiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan banka şubeleri, ATM'ler ve bir çok işyeri ile bazı kurumların binalarına da molotof kokteyli attı. Çıkan olaylar üzerine esnaf kepenk kapatırken, olaylar sokak aralarında sürüyor. - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis'in Hizan ilçesinde Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement