Bitlis Tanıtım Günleri" - Son Dakika
Yerel

Bitlis Tanıtım Günleri"

İzmir'de bu yıl ikincisi düzenlenen Bitlis Tanıtım Günleri'nde açılan stantlara vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

28.12.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de bu yıl ikincisi düzenlenen Bitlis Tanıtım Günleri'nde açılan stantlara vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Bitlis'in yemek, kültürel hayat, yetiştirdiği ürünler, tarihi ve turistik değerlerinin tanıtıldığı etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıkıyor.

Tatvan'ın tanıtımına katkı sunmak amacıyla Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan "Tatvanname", "Geçmişten Günümüze Tatvan", "Tatvan Tarihi" ile " Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Van Gölü Denizcilik Tarihi" kitapları İzmir'deki kitapseverlerin beğenisine sunuldu.

Hazırlanan kitap serisiyle ilgili gazetecileri bilgilendiren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, kitapların ilçenin tanıtımına büyük katsı sağlayacağına inandığını aktardı.

Erkan, Tatvan'ın yer altı ve üstü zenginlikleriyle, denizi, krater gölü, turizmiyle zengin bir yer olduğunu bildirerek, "Bunlar Türkiye'ye, belki uzun vadede tüm dünyaya tanıtmamız gereken değerler. Biz bu amacın peşindeyiz. Kitapları ortaya koyarak Tatvan'ın bilimsel anlamda arşivini güçlendiriyoruz. Umuyorum ki bunlar amacına ulaşıyordur. Standımızı ziyaret eden misafirlerimize bu kitaplardan hediye ediyoruz" diye konuştu.

Etkinlikte, katılımcılara kente has "Gebol" yemeğini tanıtan Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan ise, "Gebol, Mutki'de yetişen bir bitkidir.  Bu bitki sadece Mutki ve Hizan'da yetişiyor. Bu bitkinin hem çorbası hem de ekmeği yapılıyor ve kış yemeğidir. Biz de sabah saatlerinde buraya gelen misafirlerimize ikram ediyoruz" dedi.

"Bitlis Tanıtım Günleri"nde  İzmir'deki Tatvanlı iş adamları, tanıtım ekibiyle yemekte bir araya geldi.

Tanıtım ekibini misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getiren İzmir'deki Tatvanlılar, tanıtım günleri kapsamında Tatvan'ı her yönüyle İzmir'e taşıyan tanıtım ekibine teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bitlis Tanıtım Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement