Bitlis-Tatvan Karayolunda Mayınlı Tuzak - Son Dakika
Güncel

Bitlis-Tatvan Karayolunda Mayınlı Tuzak

Bitlis-Tatvan Karayolunda Mayınlı Tuzak

Güvenlik güçleri karayolunda arama-tarama faaliyeti yaparken, daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı PKK'lı teröristler tarafından inflak ettirildi.

09.09.2015 13:00  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis- Tatvan Karayolu yolda patlayıcı olduğu ihbarı üzerine bu sabah ulaşıma kapatıldı. Güvenlik güçleri karayolunda arama-tarama faaliyeti yaparken, 15'inci kilometrede daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumanda ile inflak ettirildi. Güvenlik güçlerinin üzerine tüfeklerle ateş de açan teröristler, çıkan çatışmanın ardından kaçtı.

Patlama ve saldırıda can kaybı ve yaralanma olmazken, bölgede operasyon başlatıldı.

YOL ULAŞIMA KAPATILDI

Bitlis kırsalında operasyonlar devam ederken, bazı vatandaşların yolda patlayıcı döşeli olduğu ihbarı üzerine Bitlis-Tatvan Karayolu sabah saat 07.30'dan itibaren ulaşıma kapatıldı. Çevrede ise geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik güçleri yolda arama- tarama çalışması başlattı.



BOMBAYI PATLATIP ATEŞ AÇTILAR

Bu sırada yolun 15'inci kilometresinde daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı saat 11.00 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. Ardından ise güvenlik önlemi alan polis ve askerlere tüfeklerle ateş açıldı. Açılan ateşe, güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Kısa süre devam eden çatışmanın ardından PKK'lılar bölgeden kaçtı.



YOLLAR KAPATILDI, OPERASYON BAŞLATILDI

Meydana gelen patlama saldırıda can kaybı ve yaralanma olmazken, karayolunda derin çukur oluştu. PKK'lıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bu arada, güvenlik nedeniyle Bitlis- Güroymak, Bitlis- Tatvan, Bitlis- Ahlat ile Tatvan- Van karayolları da ulaşıma kapatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis-Tatvan Karayolunda Mayınlı Tuzak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement