Bitlis'te Beton Yapı Elemanları Fabrikası Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te Beton Yapı Elemanları Fabrikası Açıldı

Bitlis'te açılan beton yapı elamanları fabrikasında, günlük 5 bin alt ve üstyapı elemanları üretilerek, bölgenin ihtiyaçları karşılanıyor.

08.11.2014 11:57  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SERVET TAŞDEMİR - Bitlis'te açılan beton yapı elamanları fabrikasında, günlük 5 bin alt ve üstyapı elemanları üretilerek, bölgenin ihtiyaçları karşılanıyor.

Bitlis- Tatvan karayolundaki Rahva bölgesinde 15 dönümlük alana kurulan beton yapı fabrikasında, parke taşının yanı sıra su olukları, refüj mijory, kaldırım kenar bordürü ile altyapı beton boru ve baca takımı üretiliyor.

Fabrika sahibi iş adamı Murat Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günlük 5 bin beton yapı malzemesi üreterek, Bitlis ve ilçelerinin yanı sıra, bölgenin alt ve üstyapı elamanları ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.

Açtıkları fabrikayla istihdama da katkı sunduklarını ifade eden Tan, şöyle konuştu:

"Rahva bölgesinde 15 dönümlük alan üzerine kurduğumuz ÖMS Beton Yapı Fabrikasında günlük bin 500 metrekare parke taşının yanı sıra 150, 200, 300, 400, 500 ve 600'lük bin adet altyapı beton boru, 100 adet alt yapı baca takımı, refüj malzemesi olarak 500 adet mijory, kaldırım kenarları için 50 ve 75'lik bordür ile su olukları üretimi yaparak bölgeye hizmet veriyoruz. Ayrıca 25 kişiye de istihdam sağlıyoruz."

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İhsan Bakırhan ise beton alt ve üstyapı elemanları üretim fabrikasını ziyaret ettiklerini belirterek, fabrikada kaliteli malzemelerin üretildiğini, 25 kişiye istihdam sağlandığını ve böylece yaklaşık 150 kişiye ekmek kapısı açıldığını kaydetti.

Bitlis Genç İş Adamları Derneği Bitlis Şube Başkanı İnşaat Mühendisi Cengiz Şahin de fabrikanın bölgeye alternatifler sunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Tesis kaliteli hizmetler sunarak bölgede çok kısa bir sürede adından söz ettirmeye başladı. Sürekli dışarıdan yatırımcı arayarak bölgemize yatırım yapmalarını istiyorduk. Arkadaşımızın bölgemize yatırım yapması bizi çok mutlu etti. Burada oluşturulan tesiste standartlara uygun ve kaliteli malzemeler üretiliyor. Kısa sürede alt ve üst yapıda bölgenin ihtiyaçlarına tamamen cevap olacağına inancımız tamdır." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis'te Beton Yapı Elemanları Fabrikası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement