Bitlis'te Beyediyeden Karla Mücadele İçin Yardım Talebi - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te Beyediyeden Karla Mücadele İçin Yardım Talebi

Bitlis\'te Beyediyeden Karla Mücadele İçin Yardım Talebi

Bitlis'te beyediyeden karla mücadele için yardım talebi Bitlis'te etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, vatandaşlar belediyenin açtığı kar tünellerinden ulaşımlarını sağlamaya çalışıyor.

27.01.2016 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te beyediyeden karla mücadele için yardım talebi

Bitlis'te etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, vatandaşlar belediyenin açtığı kar tünellerinden ulaşımlarını sağlamaya çalışıyor. DBP'li Bitlis Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Olan, kentin afet yaşadığını belirterek, "Bitlis kar ya da kış yaşamıyor, artık bir afeti yaşıyoruz. Türkiye'nin en fazla kar alan yeri olan Bitlis'te karla mücadeleyi belediye olarak tek başımıza sürdüremiyoruz. Bizlere destek verilmesi gerekiyor" dedi.

Kar yağışının uzun süre etkili olduğu Bitlis'te kar kalanlığının 2 metreyi aşması, hayatı durma noktasına getirdi. Bitlis'te vatandaşlar, iş makinelerinin açtığı tünellerden ulaşımlarını sağlarken, park halindeki araçlar, binaların birinci katları ve tek katlı evler kara gömüldü. Bitlis Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Olan, yaşananların kar, kış olmadığını, bir afet durumu olduğunu söyledi. Olan, "Bitlis'te bu yıl yoğun bir kış yaşamaktayız. Bugüne kadar aldığımız verilere göre toplamda 5 metrenin üzerinde bir kar yağmış. Bitlis'in kışını bildiğimiz için biz sezon başında gerekli önlemlerimizi aldık. Karla mücadele için 25 iş makinesi, 70 personelle gece gündüz kışla karla mücadele ediyoruz. Bu yıl üst üste kar yağınca, bu durum kış-kış olmaktan çıkıp, afete dönüştü. Şu anda olağanüstü bir hal yaşıyoruz. Karla mücadelemiz 7/24 olmasına rağmen yetiştiremiyoruz. Vatandaşlarımızın burada büyük bir talebi var. Bir an önce kapılarının önünün açılmasını istiyor. İşine, okuluna kolaylıkla gidip, gelebilmesi için yaşamlarını kolaylaştırmak bizim işimizdir. Ancak takdir edersinizki görünen kar miktarı çalışmalarımız zorlaştırıyor. Önceliklerimiz var. Bu konuda ana arterleri kapalı tutmamaya çalışıyoruz. Daha sonra da havanın açması ile birlikte ara sokaklara giriyoruz. Bitlis coğrafyası olarak dar bir alana sahip. Bitlis'te çalışmak kar ile mücadele etmek zor. Biz operatörlerimizle, ekiplerimizle gece gündüz çalışıyoruz"dedi.

DESTEK ARAYIŞLARIMIZ SÜRÜYOR

Olan, Bitlis Belediyesi'nin bu kadar büyük bir yükü ekonomik olarak kaldıramayacağını da belirterek, "Bununla ilgili AFAD'a, İl Özel İdaresi'ne ve Valiliğe bizlere yardımcı olmaları konusunda müracaat ederek, taleplerde bulunduk. Bu noktada bizlere yardımcı olmalarını istedik. Çünkü belediyemizin bütçesi böyle bir durum karşısında yetersiz kalıyor. İnşallah talebimiz karşılanır. Bizler de rahat bir nefes alırız. Bizi en fazla sıkıntıya sokan durum yakıt sıkıntısıdır. Yazın bir haftada harcadığımız yakıtı kışın bir günde harcıyoruz. Son 2 haftada 50 bin ton yakıt harcamışız. İş makinelerimiz her saat çalıştığı için parça kırıp, arıza verebiliyor. Bununla birlikte çalışmalar esnasında araçlarını uygunsuz yere bırakanlara, duvarlara verilen zararlar var. Personeller 24 saat boyunca çalışıyor. Mesaileri, yemekleri gibi giderler var. Burada şunu özellikle belirtmek isterim ki, personellerimizin bize verdiği emeğin, biz dörtte bir de olsa karşılığını veremeyiz. Çünkü çok özverili bir şekilde çalışıyorlar. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu Bitlis Belediyesi için büyük bir külfettir. Bitlis kar yağışı anlamında Türkiye'nin en fazla kar alan yeridir. İlçelerimiz bile bizim kadar kar yağışı almıyor" diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZDA DA TALEPLERİMİZ VAR

Çalışmalarda halkın daha duyarlı ve sabırlı davranmalarını isteyen Belediye Eşbaşkanı Olan, vatandaşlardan bazı beklentilerini de olduğunu söyledi. Başkan Olan şöyle konuştu:

"Halkımızdan öncelikle bu tür durumlarda şahsi araçlarını çıkarmamaları, toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, zamanında dam ve çatılarını küremelerini istiyoruz. Ayrıca yanlış park edilen araçlar hem çalışmayı etkiliyor, hem de araçlara zarar verebiliyoruz. Bu da büyük bir külfettir. Bu konuda vatandaşlarımızın anlayışlı olmalarını ve bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Birçok yerde karı bahçelerine atmamalarını istiyorlar. Bu karı kamyonlara yükleyerek taşımamız mümkün değil. Kar zamanı gelince eriyip gidecektir. Meydana gelecek zararları da şimdiden karşılamayı taahhüt ediyoruz. Halktan talebimiz, biz bu fedakarlığı gösterirken, halkımızdan da anlayış sabır ve özveri bekliyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis'te Beyediyeden Karla Mücadele İçin Yardım Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement