Bitlis'te Düğün Yemeklerine Standart Getirilecek - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te Düğün Yemeklerine Standart Getirilecek

Bitlis\'te Düğün Yemeklerine Standart Getirilecek

Bitlis'te düğün yemeklerine standart getirilecekBitlis'in Tatvan İlçesi'nde, düğün yemeklerinin evlenen çiftlere maddi anlamda yük getirdiği gerekçesiyle belli bir standartta tutulması için toplantı yapıldı.

21.04.2016 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te düğün yemeklerine standart getirilecek

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde, düğün yemeklerinin evlenen çiftlere maddi anlamda yük getirdiği gerekçesiyle belli bir standartta tutulması için toplantı yapıldı. Toplantı sonunda duyarlılık sağlanması için konunun camilerde anlatılması kararı alındı.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, STK temsilcileri, kanaat önderleri katıldı.

YEMEKLER EZİYET OLUYOR

Toplantıda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, düğünlerde işin eziyete dönüştüğünü söyledi. Eziyet etmenin sünnet olmadığını belirten Vali Çınar, "Borçlanmak, sıkıntıya girmek, çarşı pazarda dolaşırken alacaklardan gözünü kaçırmak, evde huzursuzluk bunlar maddi olarak bizim aile hayatımıza yansıyan olumsuzluk ve sıkıntılardır. Şimdi bizim bazı arkadaşlarımız, din adamlarımız meselenin sünnet olduğunu söylüyorlar. Ama sünnet var birde uygulama biçimi var. Eziyet etmek sünnet değildir. Örneğin bir iş 500 liraya yapılabiliyorsa bu sünnettir ama aynı iş için 30 bin lira harcanıp, borçlanıp, eziyet ediliyorsa bu sünnet değildir. Hani şaka gibi söylüyorum ama, şaşalı yemek veren düğünlere gitmeyebiliriz mesela. Eğer bizim burada konuştuğumuz, sünnete uygun düğün yaparsanız düğününüze geliriz diyebiliriz, buda bir yöntemdir. Tabi burada insanları zorlayamazsınız. Sen buna niye böyle yemek veriyorsunuz diyemeyiz ama buradaki maksat şu aşırılıkların ve gelenekselleşmiş yanlışlıkların önüne geçmektir. Biz illa bir sünnet, hayır işleyeceksek bir dershane, bir Kur'an kursu, bir yetimhanedeki çocuklara yemek verebilir" dedi.

ÇİFTLERİN 10 YILI İPOTEK ALTINA ALINIYOR

Konunun mağdurlarından birinin de kendisi olduğunu belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise, düğünlerde yapılan yanlışlar nedeniyle çiftlerin düğünden sonraki 5-10 yılının borçlar nedeniyle ipotek altına alındığını belirten Kaymakam Erkan, "Biz ailenin kutsal olduğunu, toplumun yapı taşı ve molekülü olduğunu söylüyoruz. Dinimizde aileyi, evliliği teşvik ediyor ama ile daha kurulmadan biz adeta temelde bazı yanlışlar yapıyoruz. Belki çiftlerin ve ailelerin en huzurlu olması gereken ilk yıllarında yaptığımız yanlışlarla çiftlerin ve ailelerin ilk 5'10 yılını ipotek altına alıyoruz. Yani biz henüz aileyi kurarken bazı şeylerin pimini çekip temele yerleştiriyoruz. İnşallah buradaki toplantıda güzel sonuçlar alacağız" dedi.

Düğün yemeklerinin önemli olduğunu belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy da evlenen çiftlerin mutluluğu için buna bir standart getirilmesi gerektiğini ifade etti. STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin de fikirlerini söylediği toplantıda, toplumda duyarlılık oluşması için konunu camilerde anlatılması ve kanaat önderlerinin de bu konuya öncülük etmesi konusunda karar alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis'te Düğün Yemeklerine Standart Getirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement