Bitlis'te PKK Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te PKK Operasyonu

Bitlis\'te PKK Operasyonu

Bitlis'te güvenlik güçleri PKK'lı teröristler tarafından yola döşenmiş el yapımı patlayıcıyı imha etti.

17.04.2016 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te güvenlik güçleri PKK'lı teröristler tarafından yola döşenmiş el yapımı patlayıcıyı imha etti. Operasyonlarda PKK'lı teröristlere ait 6 sığınakta mühimmat ve yaşam melzemeleri ele geçirildi.

Güroymak İlçesi Kavunlu Köyü yoluna patlayıcı döşendiği yönünde ihbar alan Güroymak Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgeye operasyon düzenledi. Yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında yol kenarına döşenmiş ve tüp içersine yerleştirilmiş patlayıcı bulunarak imha edildi.

SIĞINAKLARDA MÜHİMMAT VE YAŞAM MALZEMESİ BULUNDU

Öte yandan Tatvan'da 10'uncu Motorlu Komando Tugayı'na bağlı Jandarma Özel Harekat ve Emniyet Müdürlüğü Polis Özel Harekat polisleri ortak operasyon yaptı. Operasyonlarda Yukarı Kolbaşı, Yayladere, Bölmedere, Kaleli, Kekliktepe ve Kavunlu köyleri kırsalında PKK'lılara ait 6 sığınak tespit edildi. Sığınaklarda 4 Kalaşnikof piyade tüfeği, 9 şarjör, çok sayıda Biksi, Kalaşnikof ile M-16 mühimmatı, sokak eylemlerinde kullanılmak üzere havai fişek ele geçirildi. Ayrıca sığınaklarda çok sayıda sağlık malzemesi, akü, pil, akımölçer, kablo ve 50 kilo amonyum nitrat ile patlayıcı ile güçlendirilmiş 9 tüp, içi amonyum nitrat ile doldurulmuş tenekeler ve bol miktarda gıda malzemesi ele geçirildi.

BİTLİS/DHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis'te PKK Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement