Bitlis'te Tarihi Eserlerin Korunması İçin Çalıştay Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te Tarihi Eserlerin Korunması İçin Çalıştay Düzenlenecek

Bitlis\'te Tarihi Eserlerin Korunması İçin Çalıştay Düzenlenecek

Türk Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) ile İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bitlis İl Temsilciliği ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından "Tarihi Eserlerin Korunması ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi" çalıştayının 5.'si Bitlis'te düzenlenecek.

08.07.2014 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) ile İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bitlis İl Temsilciliği ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından "Tarihi Eserlerin Korunması ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi" çalıştayının 5.'si Bitlis'te düzenlenecek.

25 - 26 Ekim tarihlerinde alanında uzman yaklaşık 30 akademisyenin katılımıyla BEÜ'nün Rahva yerleşkesindeki konferans salonunda düzenlenecek çalıştay ile tarihi eserlerin korunması ve geleceğe güvenle devredilmesi amaçlanıyor.

İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Cengiz Şahin, yaptığı açıklamada, çalıştayın ilk gününde katılımcıların Bitlis merkez ve Ahlat ilçesindeki tarihi eserleri yerinde görüp inceleyeceğini söyledi.

Çalıştayın ikinci gününde ise sonuç bildirgesinin yayımlanacağını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Çalıştayımızda öncelikli olarak Bitlis Valiliğine bağlı Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) birimince envanteri çıkarılan, başta tarihi Bitlis evleri ve diğer tarihi eserlerin sunumları yapılacak. Böylece ilde bulunan tarihi eserlerin korunarak, geleceğe güvenle devredilmesi hedefleniyor. Her bir ilçesiyle ayrı bir açık hava müzesi olan Bitlis'te yer alan değerlerimizi tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu çalıştayla alakalı tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini bu tarihi yapıların restorasyonuyla ilgili algılarını Bitlis'e yöneltmeyi hedefliyoruz."

Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV), Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) gibi derneklerin kentteki restorasyon çalışmalarına katkı sunmasını da istediklerini belirten Şahin, Valilik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Bitlis ve Ahlat belediyeleri, BETAV, BİGİAD ile Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) çalıştayın paydaşları olduğunu ifade etti.

Şahin, "Bu vesileyle gerek ilimizdeki eserleri tanıtmak ve gerekse koruyarak güvenle geleceğe taşıma noktasında önemli adımlar atılacağına inanıyorum" dedi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bitlis'te Tarihi Eserlerin Korunması İçin Çalıştay Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement