Bitlis'te Yıkılan Tarihi Evler Madde Bağımlılarının Mekanı Oldu - Son Dakika
Güncel

Bitlis'te Yıkılan Tarihi Evler Madde Bağımlılarının Mekanı Oldu

Bitlis\'te Yıkılan Tarihi Evler Madde Bağımlılarının Mekanı Oldu

Bitlis'te, göç nedeniyle yıllardır kullanılmayan, çetin kış şartlarının da etkisiyle yıkılmaya yüz tutan tescilli tarihi taş evler, madde bağımlılarının mekanı haline geldi.

27.05.2016 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te, göç nedeniyle yıllardır kullanılmayan, çetin kış şartlarının da etkisiyle yıkılmaya yüz tutan tescilli tarihi taş evler, madde bağımlılarının mekanı haline geldi.

Özellikle kentin Zeydan Mahallesi'nde bulunan tescilli tarihi binalar zaman içerisinde yıkılarak, uyuşturucu bağımlısı gençlerin mekanı haline geldi. Zeydan Mahallesi Muhtarı Hikmet Kandemir, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenen binaların, çevreye de tehlike saçtığı söyledi. Yetkililerden çözüm beklediklerini söyleyen Kandemir, çocukların mahallede korkudan oyun oynayamadığını dile getirdi. Muhtar Kandemir, tescilli olan binaların onarımının maliyetli olduğunu, vatandaşın yapamadığını belirterek şunları söyledi:

"4 dönemdir ben bu mahallenin muhtarlığını yapıyorum. Son zamanlarda uyuşturucu kullanım oranı arttıkça, mahallede bulunan tarihi binalar bağımlı kişilerin uğrak yeri oldu. Biran evvel devletten destek bekliyoruz. Bunlar ya tamamen yıkılsın ya da onarılsın. Çünkü bizim gençlerimiz işsizlik arttıkça daha çok uyuşturucu bağımlısı oluyor. Bizim mahallenin her geçen gün nüfusu düşüyor. Bizim mahallede bulunan evlerin yüzde 80'e yakın bir kısmı tarihidir. Bu evlerin bir kısmı yapıldı. Bir kısmı ise çok fazla maliyet olduğu için yapılmadı. Bu yapılmayan evler ise zaman içerisinde yıkıldı. Gecenin bir yarısı mahalle sakinleri beni arıyor. Bu evlerden sesler geldiğini ve rahatsız olduklarını söylüyorlar. Emniyet'i arıyorum. Emniyet geldiği zaman gece karanlığından faydalanan madde bağımlıları kaçmayı başarıyor. Bu binaların çok sayıda kapısı var. Zaten yakalanan kişiler ise ben sadece kullanıyorum deyip ceza almıyor. Ayrıca VEDAŞ mahalle aralarında aydınlatma yapmıyor. Tabi karanlık olan sokaklardan bağımlılar kolay bir şekilde kaçıyor. Öyle bir duruma geldik ki, çocuklarımız artık dışarıda oyun oynayamıyor. Kız çocukları akşam okuldan eve gelirken, korkuyor. Zaten çoğunu ailesi gidip okuldan kendisi alıyor. Biz sadece mahallemizde huzurlu bir şekilde yaşamak istiyoruz. Ayrıca gençlerimizin de tedavi edilmesi ve sahip çıkılmasını istiyoruz." - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis'te Yıkılan Tarihi Evler Madde Bağımlılarının Mekanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement