Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın 'Kordüğüm' Kitabı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın 'Kordüğüm' Kitabı Çıktı

Bitlis Valisi Ahmet Çınar\'ın \'Kordüğüm\' Kitabı Çıktı

BİTLİS Valisi Ahmet Çınar 1990'lı yıllarda görev yaptığı Mardin Dargeçit ilçe kaymakamlığı döneminde yaşanan terör olayları, devlet yönetimi ve halkın yaşadıklarını kitaba dönüştürdü.

10.11.2016 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİTLİS Valisi Ahmet Çınar 1990'lı yıllarda görev yaptığı Mardin Dargeçit ilçe kaymakamlığı döneminde yaşanan terör olayları, devlet yönetimi ve halkın yaşadıklarını kitaba dönüştürdü. Piyasaya çıkan 'Kordüğüm' adlı kitabıyla birlikte 3'ncü kitabını yazdığını belirten Bitlis Valisi Ahmet Çınar, kendisinin yazar değil 'yazan' olduğunu söyledi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, 1.5 yılda tamamladığı ve önümüzdeki haftadan itibaren raflarda yerini alacak yeni kitabı 'Kordüğüm' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Çınar şöyle dedi:

'Kordüğüm' adlı kitabım henüz yayımlandı. Elimize de yeni geçti. Önümüzdeki haftadan itibaren raflarda da yerini alacak. Bu benim yazdığım ikinci roman. Kitap olarak da 3'ncü kitabım. Birincisi 'Her şeyi Yazamadım' adlı anılarımın yer aldığı kitabım. 2'ncisi ise 'Surhay' adlı kitabımdır. Son olarak da 'Kordüğüm'. Kordüğüm'ü geleneksel bir deyim olan işin içinden çıkılamaz, çözülemez problemleri anlatan kördüğümden esinlenerek, çözümü zor olan problemlerle ilgili olarak dokunan her eli yakan 'Kor' ifadesini kullanarak, korlaşmış bir düğümle bu ismi kullandım."

'GERÇEK HAYATTAN ALINMIŞ KONULAR'

Kitapta yer alan olayların bazen okurlara çok abartılı gelebileceğini, ancak burada yaşanan olaylar olduğunu belirten Vali Çınar şunları söyledi:

"Emin olunuz ki bunlar gerçek hayattan alınmış, olaylardan esinlenerek yazılmış konular. Dolayısıyla o dönemi yaşayanların hatıralarını hatırlatmak, o dönemi yaşamayan gençlere bir dönemin fotoğrafını çekip geçmişte olup bitenleri anlamalarını sağlamak için yapılan bir çalışma."

Kendisine yazar demediğini belirten Vali Ahmet Çınar, "Ben kendime açıkçası yazar demiyorum. 'Yazanım.' İçimizden geldi. Biz henüz işin başındayız" dedi.

- Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın 'Kordüğüm' Kitabı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement